Aktualizované Lucia Lauková Rôzne Správy

Policajný prezident Tibor Gašpar ostáva vo funkcii: Počká na odvolanie od ministra

Policajný prezident Tibor Gašpar sa v utorok postavil pred médiá.

Ilustračný obrázok k článku Policajný prezident Tibor Gašpar ostáva vo funkcii: Počká na odvolanie od ministra
Zdroj: TASR

Tibor Gašpar zatiaľ ostáva vo funkcii policajného prezidenta. Oznámil to na tlačovej konferencii s tým, že je profesionál, nepolitik a zodpovednosť za jeho pôsobenie musí zobrať do rúk minister vnútra. Ak ho požiada, aby odišiel, urobí to.

„Sám si tú žiadosť o odchod z funkcie nedám. Urobím tak, až keď o to budem požiadaný, resp. ak ma minister vnútra odvolá,“ avizoval. Gašpar si zároveň nemyslí, že on ako osoba je ten, kto polarizuje spoločnosť.

„Odpolitizovanie polície, po ktorom sa toľko v uliciach volá, je paradoxne v rámci hesiel vo vzťahu k mojej osobe politické. Nemyslím si, že tu rozhodujú argumenty a zdravý rozum, ale hrá sa na emócie a vytvára sa nefunkčný obraz Policajného zboru,“ povedal.

Po šiestich rokoch, čo riadi políciu, to považuje za neprijateľné a pociťuje to ako osobnú krivdu. „Z úcty k tisícom policajtov a k mojej rodine sa potrebujem sčasti obhajovať,“ poznamenal a poukázal na pozitívne policajné výsledky a štatistiky, rozloženia zločineckých skupín, ako aj na kroky, ktoré počas svojho pôsobenia vykonal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM