Správy

Policajné hliadky na koňoch nájdu výtržnikov aj na neprístupných miestach

Kôň musí mať okrem správnej veľkosti aj primerané charakterové vlastnosti. Základný výcvik koňa, ktorého policajti zoberú do terénu, trvá priemerne pol roka.

Ilustračný obrázok k článku Policajné hliadky na koňoch nájdu výtržnikov aj na neprístupných miestach
Zdroj: TASR

Príslušníci mestskej polície od dnešného dňa hliadkujú na koňoch na viacerých oddychových miestach Bratislavčanov. V súčasnosti na nich natrafíte najmä v Lesoparku, na Železnej studienke a na Kolibe.

Na týchto miestach dohliadajú na verejný poriadok, kontrolujú dodržiavanie zákazu vjazdu automobilov, zisťujú nelegálne skládky.

Hliadky s koňmi pôsobia aj v chatových a záhradkárskych oblastiach, najmä v Lamači, v Dúbravke, v Záhorskej Bystrici a v Devínskej Novej Vsi. Sandberg kontrolujú najmä v čase kvitnutia zákonom chránených rastlín.

Od dnešného dňa jazdí polícia aj v Sade Janka Kráľa, na Tyršovom nábreží a popri Dunajskej hrádzi.

Čítajte aj: OBRAZOM: Vyčíňanie pseudoumelcov v Bratislave nemá konca

Príslušníci mestskej polície dohliadajú na bezpečnosť Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Zameriavajú sa tiež na dodržiavanie čistoty a poriadku na verejnosti a zákazu požívania alkoholu na verejnosti V Sade Janka Kráľa sledujú aj dodržiavanie zákazu vstupu so psom.

V súčasnosti má Stanica jazdnej polície a kynológie k dispozícii štyri kone a plánujú kúpiť ďalšieho Kôň musí mať okrem správnej veľkosti aj primerané charakterové vlastnosti. Základný výcvik koňa, ktorého policajti zoberú do terénu, trvá priemerne pol roka.

Príslušníci jazdnej polície pátrajú aj po hľadaných osobách alebo veciach. Okrem toho, že kone sú ekologických dopravným prostriedkom, dostanú sa aj na miesta, ktoré sú inak ťažko prístupné.

Kone sú trénované tak, aby odolali hluku naokolo. Teda napríklad streľbe, hluku z dopravy ale aj ohňu či dymovniciam.

Čítajte aj: Prešovčan onanoval v uliciach Bratislavy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM