Rôzne Správy

Pohreb Milana Lasicu bude len v kruhu najbližšej rodiny. Vyjadriť SÚSTRASŤ môžete na TOMTO mieste

Protokol Úradu vlády sa s rodinou môže dohodnúť na podobe, ako si aj štát môže uctiť pamiatku zosnulého Milana Lasicu.

Ilustračný obrázok k článku Pohreb Milana Lasicu bude len v kruhu najbližšej rodiny. Vyjadriť SÚSTRASŤ môžete na TOMTO mieste
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Pohreb Milana Lasicu nebude štátny. Konať sa bude len v kruhu najbližšej rodiny. Potvrdil to v utorok popoludní (20. 7.) výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Milan Lasica odišiel do umeleckého neba v nedeľu (18. 7.) počas klaňačky na koncerte so svojim obľúbeným orchestrom Bratislava Hot Serenaders. Naposledy vydýchol priamo na doskách domovského Štúdia L+S. Jeho múdrosť a trefný humor budú veľmi chýbať a na Slovensku po ňom zostane smutné prázdne miesto.

Štátny smútok nevyhlásia

Poslednú rozlúčku s umelcom prerokovávali aj na vláde. Nakoniec sa zhodli, že konečná forma rozlúčky s Milanom Lasicom bude v rukách pozostalých. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová po tom, ako o možnosti vyhlásenia štátneho smútku diskutovala v utorok (20. 7.) koaličná rada. Jej slová potvrdila aj predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská. Dodala, že nateraz štátny smútok vyhlásený nebude.

"Protokol Úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu, vyvesenie čiernej vlajky a podobne. Konečná forma poslednej rozlúčky bude v rukách pozostalých,“ uviedla Zemanová.

Žitňanská potvrdila jej slová s tým, že protokol Úradu vlády sa s rodinou môže dohodnúť na podobe, ako si aj štát môže uctiť pamiatku zosnulého Milana Lasicu. „Môže ísť napríklad o čestnú stráž alebo vyvesenie čiernej vlajky. Samozrejme je na rodine, ako sa rozhodne,“ dodala.

„Ja mám informáciu, že pohreb bude len v kruhu najbližšej rodiny, ktorá to chce takto realizovať, a treba to rešpektovať,“ povedal riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Kondolencie

Smútok a sústrasť môžu Bratislavčania vyjadriť pred Štúdiom L&S, kde je zriadené pietne miesto s kondolečnou knihou.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu (18. 7.) vo veku 81 rokov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Pred Štúdiom L&S je zriadené pietne miesto s kondolečnou knihou. Nezabúdame 🖤

Posted by Štúdio L+S on Tuesday, July 20, 2021
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM