Krimi

Podvodník Bratislavčanke nahovoril, že ju vyšetruje súd v Haagu: Dala mu viac ako 21-tisíc eur!

Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína, aby občania neposkytovali neznámej osobe akoukoľvek formou údaje k ich platobným kartám.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník Bratislavčanke nahovoril, že ju vyšetruje súd v Haagu: Dala mu viac ako 21-tisíc eur!
Zdroj: pexels.com

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Bratislava V sa zaoberajú trestným činom podvodu, pri ktorom prišla 42-ročná Petra o 21 300 eur. Po anglicky hovoriacemu podvodníkovi totiž uverila, že ju vyšetruje medzinárodný súd v Haagu. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia, ktorá pravidelne upozorňuje na rôzne podvodné praktiky.

Naletela

Podvodník mal žene povedať, že pod jej menom je vedených v zahraničí viacero bankových účtov po celej EÚ. Prostredníctvom nich má dochádzať k praniu špinavých peňazí a drogovej trestnej činnosti.

Zároveň uviedol, že je predmetom vyšetrovania cez Interpol a taktiež cez medzinárodný súd v Haagu. Na to, aby mohli celú vec prešetriť, tak jej musia zmraziť účty a vytvoria jej depozit v kryptomene,“ približuje polícia.

Poškodená podvodníka „poslúchla“ a zo svojho účtu vybrala hotovosť, ktorú vložila do automatu na kryptomeny.

Polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína, aby občania neposkytovali neznámej osobe akoukoľvek formou údaje k ich platobným kartám a údaje k službe internetbanking ani prihlasovacie údaje a heslo.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM