Komunálne voľby

Podunajské Biskupice majú nového starostu Z. Péka. Obyvateľom sľubuje električku

Pék pred voľbami sľúbil, že chce v Podunajských Biskupiciach vytvoriť nové parkovacie možnosti, nové linky MHD či výstavbu električkovej trate až do mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Podunajské Biskupice majú nového starostu Z. Péka. Obyvateľom sľubuje električku
Zdroj: Zoltán Pék

Podunajské Biskupice majú nového starostu Zoltána Péka, ktorý bol doteraz novinárom – publicistom. Vedenie samosprávy prevzal vo štvrtok na ustanovujúcom miestnom zastupiteľstve od doterajšej starostky Alžbety Ožvaldovej, ktorá sa už o funkciu starostky v novembrových komunálnych voľbách neuchádzala.

Nový starosta

Pék získal vo voľbách od voličov 1527 hlasov (20,82 percenta). „Starostom Podunajských Biskupíc budem najbližšie štyri roky, je to veľká zodpovednosť a zároveň obrovská výzva. Urobím všetko pre to, aby sa z tejto mestskej časti stalo lepšie miesto pre život,“ napísal na sociálnej sieti. Spoločne s novým starostom zložilo vo štvrtok slávnostný sľub aj 15 novozvolených miestnych poslancov.

Pék pred voľbami sľúbil, že chce v Podunajských Biskupiciach vytvoriť nové parkovacie možnosti, vybudovať ďalšie svetelné signalizácie na križovatkách, presadiť zavedenie nových liniek MHD či výstavbu električkovej trate až do mestskej časti. Nový starosta chce zaviesť aj službu „senior taxi“ a denný stacionár pre sociálne slabších a odkázaných občanov. Rozširovať plánuje zelené plochy a vybudovať chce nové studne a fontány. Vo svojom programe mal aj likvidáciu skládok a odpadu pri cestách.

Podunajské Biskupice budú mať v bratislavskom mestskom parlamente dvoch zástupcov, a to svoju bývalú starostku Alžbetu Ožvaldovú a Romana Lamoša.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM