Anabela Mikušiaková Kultúra

Poďte spoločne s nami vyskúšať dobré jedlo na Dobrý trh

Dobrý trh je už tradične obľúbeným podujatím pre občanov Bratislavy, ktorý funguje od roku 2011. Tentokrát sa stretli milovníci dobrých vecí na Jakubovom námestí. My sme pre vás pripravili typy na jedlo, ktoré stojí za to vyskúšať.

Ilustračný obrázok k článku Poďte spoločne s nami vyskúšať dobré jedlo na Dobrý trh
Foto: Anabela Mikušiaková

Ak neviete kam na neskorší obed alebo sa vám nechce variť, príďte vyskúšať špeciality, ktoré ponúka Dobrý trh. Naša redakcia pre vás vyskúšala ponuku a pripravila pár tipov na chutné jedlo a pitie.

Všežravci

Ako milovníci mäsa by ste určite mali vyskúšať hot dogy, ktoré nájdete blízko pódia. Vôňu pečených klobások ucítite už z diaľky. Ich cena sa pohybuje okolo eura päťdesiat.

Za povšimnutie stojí aj zdravý syr, ktorý vyrábajú na farme pod Vtáčnikom. Pri ich stánku máte možnosť pohladkať živé ovečky alebo si oddýchnuť v tuli vakoch. Syrové výrobky si môžete kúpiť od eura dvadsať. V stánku nájdete aj ochutnávku bryndze a syrov zadarmo.

Vegetariáni/Ve­gáni

Za vyskúšanie určite stoja vegánske japonské pirôžky, ktoré sú plnené zeleninou. Podávané sú s omáčkou, semiačkami a chilly na požiadanie. Stánok sa nachádza hneď na začiatku trhu. Záujemcovia by sa však mali poponáhľať. Ich zásoby sa míňajú veľmi rýchlo. Cena za pirôžky je tesne pod päť eur.

Hneď oproti, v stánku Coranga, nájdete najobľúbenejšie kofty – vegánske fašírky z kyslej kapusty. Ich cena sa pohybuje od eura. Na tie si však počkáte od päť do sedem minút.

Sladké

Obľúbené bratislavské rožky nechýbajú na Dobrom trhu ani tentokrát. Organizácia Vagus spoločne s kaviarňou Dobre Dobre ponúkajú vo svojom stánku okrem limonád aj sladké bratislavské rožky. V ponuke sú dve náplne – orechová a maková. Osladíte si deň a zároveň podporíte ľudí bez domova. Dostanete ich za sumu euro päťdesiat.

Pitie

Pivo varené na Liptove si môžete vychutnať od dvoch eur. Na druhej strane trhu nájdete sladké ríbezľové víno. Jeho cena sa pohybuje rovnako okolo dvoch eur.

Jedlo pre dušu

Ak ste už zasýtili žalúdok, poďte teraz nakŕmiť dušu. V strede trhu medzi stánkami nájdete lavičku s mladými sympatickými chalanmi, ktorí vám za dobrovoľný príspevok napíšu báseň na počkanie. Písanie na stroji je v tomto prípade pridanou hodnotou.

Prečítajte si aj: V Bratislave sa nudiť rozhodne nebudete: Čaká vás víkend nabitý podujatiami!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM