Rôzne

Poďte s kožou na trh! Lekári v Bratislave búrajú predsudky voči kožným ochoreniam

O kožných ochoreniach, ich prejavoch a možnostiach liečby budú lekári hovoriť v nedeľu v bratislavskej Starej tržnici na takzvanom Trhu kože.

Ilustračný obrázok k článku Poďte s kožou na trh! Lekári v Bratislave búrajú predsudky voči kožným ochoreniam
Zdroj: pixabay

Nie každé kožné ochorenie je nákazlivé a prenáša sa dotykom. Často ide o predsudok, túto tému treba odtabuizovať, upozorňujú odborníci.

Trh kože

O kožných ochoreniach, ich prejavoch a možnostiach liečby budú preto hovoriť v nedeľu v bratislavskej Starej tržnici na takzvanom Trhu kože (10.00 h – 18.00 h).

„Chceme napomôcť búraniu bariér a predsudkov, ktoré vyplývajú z neznalosti a strachu z kožných ochorení, naším cieľom je upriamiť pozornosť na ich riešenia,“ povedal Dušan Buchvald, prezident Slovenskej dermatovenero­logickej spoločnosti, ktorá nad podujatím prevzala záštitu.

Diskusie a prednášky

Pre účastníkov je pripravený cyklus diskusií, ktoré sa venujú rôznym kožným ochoreniam. Bloky prednášok budú zamerané na psoriázu, atopický ekzém, akné, zriedkavé kožné ochorenia, melanóm a nádorové ochorenia kože, kožné poranenia či popáleniny, jazvy, rany.

Organizátori však predpokladajú, že najväčší záujem bude o takzvané Poradne kože, kde o probléme budú môcť účastníci priamo hovoriť s vybraným lekárom. Na korigovanie či riešenie kožných problémov je práve jeseň, pretože slnečné žiarenie je obmedzené.

Výťažok zo vstupného pôjde pacientskym organizáciám špecializovaným na kožné ochorenia. Viac informácií o podujatí možno nájsť na webe www.trhkoze.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM