Správy Samospráva

Podpisy z petície za zákaz hazardu v hlavnom meste kontrolujú aj dobrovoľníci

Ministerstvo vnútra za pomoci Registra obyvateľov SR v Banskej Bystrici skontroluje, či petíciu podpísali oprávnené osoby.

Ilustračný obrázok k článku Podpisy z petície za zákaz hazardu v hlavnom meste kontrolujú aj dobrovoľníci
Zdroj: TASR

Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) za obmedzenie hazardu v Bratislave je už sfinalizovaný, momentálne však ešte prebieha kontrola podpisov pod petíciou za zákaz hazardu v hlavnom meste, ktorú podporilo celkovo 136.139 obyvateľov.

Uviedol to bratislavský primátor Ivo Nesrovnal s tým, že keď bude výsledok kontroly už jasný, návrh VZN predložia mestským poslancom na schválenie.

Primátor podotkol, že proces kontroly podpisov museli zistiť v spolupráci s Úradom vlády a ministerstvom vnútra. „Ten sa nakoniec našiel a ministerstvo vnútra nám za pomoci Registra obyvateľov SR v Banskej Bystrici skontroluje, či petíciu podpísali oprávnené osoby,“ priblížil Nesrovnal.

Ako tvrdí, podpisy teraz prepisujú do určených hárkov. Trvať by to malo ešte týždeň alebo dva. Hlavné mesto si na pomoc prizvalo aj dobrovoľníkov. "Vôľa Bratislavčanov je v tomto smere absolútne jasná, nespochybniteľná a nebude zmarená. Návrh VZN v duchu petície predložíme poslancom na schválenie,“ skonštatoval Nesrovnal.

Čítajte aj: Magistrátu zmizlo niekoľko tisíc podpisov pod petíciu proti hazardu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM