Tlačové správy

Poctivá kvalita od domácich výrobcov? Kaufland prichádza s produktami Z lásky k tradícii

Produkty vyrobené podľa pôvodných receptúr výlučne zo slovenských surovín od domácich dodávateľov. To je nový sortiment s príznačným názvom Z lásky k tradícii.

Ilustračný obrázok k článku Poctivá kvalita od domácich výrobcov? Kaufland prichádza s produktami Z lásky k tradícii
14
Galéria
Zdroj: Kaufland

Novinka v sortimente prináša originálne produkty vyrobené podľa pôvodných receptúr výlučne zo slovenských surovín od domácich dodávateľov. Ponúka tak nezameniteľnú chuť milovanú celými generáciami alebo ako by povedali štúrovci: „Tradičná chuť, nemožno mi ťa neľúbiť“. Nový produktový rad „Z lásky k tradícii“ nájdete dostupný na regáloch v každej predajni Kaufland a obsahuje rôzne mliečne a údenárske výrobky.

Pravá chuť mliečnych výrobkov

Patria medzi ne husté, poctivé, smotanové jogurty vyrobené tradičnou a dlhodobo nemennou receptúrou, mlieko z podtatranského regiónu, či kyslomliečny výrobok – kefír, ktorý je obľúbeným doplnkom Slovákov v tradičnej kuchyni. V ponuke nájdete aj lahodné maslo, klasické s obsahom tuku 82 %, ktoré je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany, bez prídavkov farbív a konzervačných látok. Na jeho výrobu sa používa výhradne mlieko od slovenských farmárov. Tradične vyrábaným, z čerstvého mlieka zakvaseného mliečnou kultúrou, je aj hrudkovitý tučný tvaroh. Ako cenný zdroj vápnika a plnohodnotných živočíšnych bielkovín ho oceníte v sladkých koláčoch, alebo aj ako súčasť studenej kuchyne. Výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková odporúča zaradiť do jedálnička tradičné mliečne výrobky a to kvôli týmto zdraviu prospešným látkam:

  • Vitamíny skupiny B – sú dôležité pre metabolizmus, zdravie kože, hormonálnu stabilitu
  • Vápnik – je dôležitý pre zdravé kosti, jedným pohárom mlieka pokryjeme asi tretinu dennej odporúčanej dávky vápnika, liter mlieka pokryje 100 % dávky dennej potreby vápnika. Vápnik obsiahnutý v mlieku sa veľmi dobre vstrebáva.
  • Fosfor – napomáha tvorbe kostí a zubov
  • Vitamín A – jeden liter mlieka pokryje tretinu dennej odporúčanej dávky vitamínu A
  • Mliečne bielkoviny – sú plnohodnotné a majú veľmi vysokú využiteľnosť, až 98 % sa využije na výstavbu organizmu a jeho životné funkcie. Z bielkovín mlieka dominuje kazeín, ktorý má vysokú nutričnú hodnotu.
  • Mliečny tuk – je vo forme emulzie (emulgovaný tuk), a preto je ľahko stráviteľný, jeho trávenie začína už v žalúdku prostredníctvom enzýmu žalúdočná lipáza
  • Vitamín D – samotné mlieko ho neobsahuje veľa, jeho množstvo závisí od krmiva zvierat a ročného obdobia. Niektoré potraviny, napr. cereálie alebo aj mliečne produkty sa obohacujú o tento vitamín (fortifikácia mlieka)

Tajomstvo vône údenín

Tradičnou súčasťou našej stravy sú však aj údeniny. Tými typickými pre náš región sú šunky, párky a klobásky. Na pulty predajní vám z lásky k tradícii Kaufland prináša dva druhy šunky – Slovenskú a Staroslovenskú, obe vyrobené klasickým postupom. Sú výhradne zo slovenského mäsa, s nízkym obsahom tuku a nenapodobiteľnou výraznou chuťou. Ak hľadáte párky s čo najvyšším podielom mäsa, nájdete ich práve tu. Ich tradičnosť podčiarkuje plnenie do prírodného baranieho črievka a v zložení nenájdete žiadne farbivá ani zvýrazňovače chuti. Ide len o kombináciu tých najkvalitnejších surovín a korenín v takom pomere, aby si túto chuť obľúbili aj tí najmenší. A čím je typická slovenská trvanlivá klobása? Nezameniteľnou vôňou, ktorej tajomstvo tkvie v použití bukového dreva pri tradičnom spôsobe údenia. Na 100 g hotového výrobku sa používa 155 g tej najkvalitnejšej mäsovej suroviny a len prírodné koreniny.

Ochutnajte potraviny vyrábané tradičným spôsobom od domácich slovenských dodávateľov označené „Z lásky k tradícii“. Z lásky k tradícii vám ich prináša Kaufland.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM