Nina Táborská Rôzne

Pochod proti likvidácii vedy obmedzí dopravu na niekoľko hodín. Obmedzenia sa týkajú vodičov i cestujúcich

Dnes sa od 13:30 do 19:00 koná pochod proti likvidácii vedy, ktorý na čas obmedzí dopravu. Dopravný podnik informuje cestujúcich, že cez blokované komunikácie bude odkláňať dopravu podľa potreby. Najväčším problémom by mohlo byť pozastavenie trolejbusovej dopravy cez Palisády.

Ilustračný obrázok k článku Pochod proti likvidácii vedy obmedzí dopravu na niekoľko hodín. Obmedzenia sa týkajú vodičov i cestujúcich
Zdroj: TASR

Účastníci začnú zhromaždenie na Štefánikovej ulici pred budovou SAV, ďalej budú pokračovať po Pražskej, Šancovej, Štefanovičovej – pred Ministerstvom financií a následne sa cez námestie Slobody, Banskobystrickú, Hodžovo námestie a Palisády presunú na Zámockú ulicu pri hradnom múre.

Dispečing dopravného podniku a tiež polícia budú operatívne riešiť blokované komunikácie a odkláňať dopravu podľa potreby. V závislosti od počtu účastníkov a aktuálnej situácie je pravdepodobné, že komunikácie budú krátkodobo uzavreté políciou z dôvodu zaistenia bezpečnosti účastníkov pochodu.

Najväčším problémom by mohlo byť pozastavenie trolejbusovej dopravy cez Palisády, ak by účastníci zhromaždenia zablokovali komunikáciu. V tom prípade by boli linky č 203 a 208 otáčané na Hodžovom námestí a linka č. 207 by premávala odklonovou trasou cez Pražskú, Hroboňovu a od Lovinského by sa napojila na svoju pôvodnú trasu obojsmerne s konečnou zastávkou pri Vojenskej nemocnici.

Dopravný podnik Bratislava bude cestujúcu verejnosť počas celého popoludnia aktuálne informovať o odklonoch a obmedzeniach v MHD. Cestujúcich budú informovať aj prítomní dispečeri a zároveň vodiči jednotlivých liniek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM