Tomáš Stupavský Rôzne

Počasie nás počas veľkonočných sviatkov veľmi nepoteší. V Bratislave sa pripravte na silný vietor a dážď

Príjemné jarné počasie vyzerá trochu inak! A zlepšovať sa to nemá ani v najbližších dňoch. Ba čo je horšie, chladné počasie bude prevládať aj počas veľkonočných sviatkov. Ak sa chystáte v pondelok v Bratislave na veľkú oblievačku, rátajte s chladom, silným vetrom a dažďom.

Ilustračný obrázok k článku Počasie nás počas veľkonočných sviatkov veľmi nepoteší. V Bratislave sa pripravte na silný vietor a dážď
Zdroj: TASR

Cez víkend nám počasie v Bratislave dalo najavo, že jar bude prichádzať veľmi pomaly. No, ak očakávate, že počas tohto týždňa bude tomu inak, máme pre vás zlú správu. Počasie sa neumúdri.

Sneženie koncom apríla?

„Zajtra sa ešte budú teploty pohybovať nad 10 stupňami, ale treba rátať s veľkou oblačnosťou, ktorú bude sprevádzať dážď so snehom alebo sneženie,“ povedal pre Bratislava24.sk Norbert Polčák zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Aby tomu nebolo málo, pre Bratislavský kraj bola vyhlásená výstraha pred silným vetrom, ktorá by mala trvať do piatku.

Najchladnejšie počasie očakávajme vo štvrtok, keď maximálna denná teplota vystúpi iba na osem stupňov. Podľa Polčáka sa nad naše územie dostane studený arktický vzduch. „Celkovo celý tento týždeň sa bude niesť v znamení premenlivého, daždivého počasia, ktoré bude sprevádzané silným vetrom,“ doplnil meteorológ.

Veľká noc v znamení chladu

Počas veľkonočných sviatkov sa stav počasia vôbec nezmení. Naďalej bude premenlivá oblačnosť so zrážkami. Slnko by malo vykuknúť v pondelok a ráta sa aj s ubúdaním zrážok, ale naďalej bude veľmi chladno. Dopomôže tomu hlavne studený vietor. Teploty sa nevyšplhajú nad 10 stupňov.

Podľa Polčáka sa chladné dni prenesú aj do nasledujúceho týždňa, čiže teplé jarné počasie je zatiaľ v nedohľadne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM