Rôzne

Počas štátnych sviatkov sa predá viac leteniek

Dôvodom zvýšeného predaja leteniek pre firemných klientov je najmä fakt, že po teroristických útokoch sa už situácia upokojila.

Ilustračný obrázok k článku Počas štátnych sviatkov sa predá viac leteniek
Zdroj: TASR

„V termínoch štátnych sviatkov pravidelne vyskakuje predaj leteniek až o 150 percent. Vo všeobecnosti sa aktuálny rok podaril, z nových liniek si najlepšie stojí spoj do Dubaja, pričom táto metropola neslúži slovenským turistom len ako cieľ ciest, ale tiež ako prestupový uzol pre cesty do ázijských krajín,“ uvádza Josef Trejbal, CCO spoločnosti Asiana, ktorá prevádzkuje unikátne web portály Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk.

Zvýšený predaj leteniek

Rovnako tak možno konštatovať, že sa našincom zlepšili podmienky na cestovanie v rámci leteckej prepravy. „Môže za to obrovský záujem medzi zahraničnými turistami o návštevu európskych metropol ako je Bratislava, Viedeň a Budapešť. Tento záujem využili aerolinky, napr. Fly Dubai, Emirates alebo Eva Air k navýšeniu kapacít spojení. Vznikli tak i nové letecké cesty, ktoré Slováci začali využívať na turistiku. Ďalším podstatným dôvodom je to, že sa darí slovenskej ekonomike, veľmi cestovateľsky aktívne sú i firmy, ktoré vysielajú svojich zástupcov na pracovné cesty po svete,“ pokračuje ďalej Josef Trejbal z portálov Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk.

Dôvodom zvýšeného predaja leteniek pre firemných klientov je najmä fakt, že po teroristických útokoch a automatický obáv z cestovania sa už situácia upokojila.

Svojich zástupcov vysielajú na pracovné cesty po svete najmä výrobné, technologické a obchodné firmy, ale aj štátna správa. Najčastejšie letia do európskych krajín – 75 percent služobných letov, potom je to Ázia s 12 percentami a ďalej USA a Kanada 7 percent.

Lacnejšie letenky

Podľa údajov spoločnosti Asiana nová konkurencia medzi leteckými dopravcami tlačí na ceny leteniek a znižuje ich nadol. Priemerná cena letenky je dnes 346 eur, v roku 2013 to ešte bolo 402 eur. V biznis triede je momentálne možné užiť si pohodový let do Ázie alebo USA v častých predajných akciách už od 1 300 eur za spiatočnú letenku.

Dôvodom takýchto skvelých cien je podľa Josefa Trejbala okrem veľkej kapacity miest aj stále ešte lacná ropa. „Avšak vzhľadom k slabnúcemu euru a zvyšujúcej sa ceny ropy odporúčam nakúpiť letenky pre budúci rok čo najskôr, predpokladám totiž zdražovanie. Práve teraz sú letenky najlacnejšie v histórii.“

Spoločnosť Asiana, ktorá prevádzkuje unikátne portály Superletuška.sk a Mapaleteniek.sk, spolupracuje so svetovou jednotkou v rámci globálnych rezervačných systémov (GDS) – Amadeus. Od roku 1993 fungujú na českom trhu (5 strategicky rozmiestnených pobočiek) a nedávno expandovali na Slovensko. Vďaka tomu môžu už aj našinci plne využívať šikovnú službu zaručujúcu efektívne a pohodlné vyhľadávanie leteniek kdekoľvek do sveta so servisom špičkovej kvality a zárukou prvotriednej starostlivosti.

Rýchlo a do celého sveta

Spoločnosť totiž mapuje 12 letísk, 521 destinácií a k dispozícii sú 4 milióny kombinácií termínov, cien a destinácií. Celé vyhľadávanie trvá len dve sekundy; stačí sa len rozhodnúť, do ktorého kúta sveta sa chce zákazník vybrať. Superletuska.sk tiež dokáže zaistiť vynikajúcu starostlivosť o zákazníka. Ak by pasažier z rôznych príčin zostal na cudzom letisku napr. kvôli zrušenému letu, bude mu poskytnutá čo najadekvátnejšia alternatíva, aby sa dostal do cieľovej destinácie.

Obrat spoločnosti Asiana v roku 2015 dosiahol 2,7miliardy českých korún (100 miliónov eur). Ide rodinnú firmu s naozaj dlhou históriou – od jej vzniku dosiaľ sa už narodilo 68 detí. Tím pracovníkov sa momentálne ráta na 120 kolegov a stále sa rozrastá.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM