Ľubomír Hudačko Samospráva

Plánujú sa ďalšie rošády v SDKÚ-DS: Peter Slávik chce nahradiť Pavla Freša vo funkcii predsedu!

V strane je viac ako dvanásť rokov a teraz zatúžil ísť vyššie. Peter Slávik sa v SDKÚ cíti na predsedu a plánuje vymeniť Pavla Freša. Oznámil aj svoju víziu.

Ilustračný obrázok k článku Plánujú sa ďalšie rošády v SDKÚ-DS: Peter Slávik chce nahradiť Pavla Freša vo funkcii predsedu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Slávik vyštudoval Právnickú fakultu Trnavskej Univerzity v Trnave a Fakultu podnikového manažmentu Ekonomickej Univerzity v Bratislave. V SDKÚ-DS je viac ako dvanásť rokov. Bol jedným zo zakladajúcich členov okresnej štruktúry SDKÚ-DS v okrese Malacky.

Tvrdí, že dôveruje SDKÚ-DS, v ktorej je 12 rokov. „SDKÚ-DS dôverujem ako jednému z najvýznamnejších akcelerátorov domácej politiky, ekonomiky, ako aj medzinárodného politického postavenia Slovenska. Mojou víziou je dosiahnuť efektívnu zmenu orientácie politickej strany SDKÚ-DS, prinavrátiť tejto strane spoločenský rešpekt a dosiahnuť jej návrat na politickú scénu na Slovensku,“ vyjadrila sa na svojom blogu Slávik.

V roku 2012 sa stal členom komisie pre tvorbu stanov, kde zastupuje Bratislavský kraj pri kreovaní Stanov ako najvyššieho zákona strany. Otázku vedenia strany by mal riešiť mimoriadny Kongres SDKÚ-DS 27. septembra v Senici. V strane sú dlhodobo nespokojní s tým, ako ju vedie Pavol Frešo. Ten pripustil, že po kongrese nemusí byť jej šéfom. „Pokiaľ nebudem úspešný s programovou a personálnou ponukou, nebudem predsedom SDKÚ-DS,“ povedal.

Z SDKÚ-DS odišli za posledné mesiace známe aj menej známe tváre. Vlani stranu opustila Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v Moste-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý sa spojil s Radoslavom Procházkom v Sieti a Magdaléna Vášaryová. Zo strany odišli aj niektorí členovia v Žilinskom kraji a vraj aj v ďalších regiónoch. Údajne sa viacerí spájajú so Sieťou.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM