Nina Táborská Rôzne Rôzne

Pivári tešte sa! Dostali ste chuť na dobré pivo? Navštívte Salón Piva v Starej tržnici

Stalo sa už príjemnou tradíciou, že priestory Starej tržnice v Bratislave sa každoročne na pár dní premenia na výstavu tých najlepších poctivých pív z malých remeselných pivovarov.

Ilustračný obrázok k článku Pivári tešte sa! Dostali ste chuť na dobré pivo? Navštívte Salón Piva v Starej tržnici
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako na jar, aj teraz na jeseň sa v dňoch 16.-18. septembra uskutoční Salón Piva, ktorý ponúkne kvalitné pivá z viac ako 60 pivovarov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rakúska, Belgicka, Anglicka či Dánska. Ani tentoraz nebudú chýbať pivné špeciály uvarené vyslovene na toto podujatie.

Salónu Piva sa postupne darí vzdelávať pivárov a učiť ich rozoznávať rozličné druhy piva. „Učíme návštevníkov, že pivo sa nepije na kvantitu, ale treba si ho vychutnať, spoznať, pohrať sa s ním. Aj preto je to degustačná výstava, každý môže ochutnať viac druhov a vybrať si svojho favorita – súkromného, ale i verejného, prostredníctvom hlasovacieho lístka,“ povedal jeden z organizátorov výstavy, Ivan Čižmárik, ktorý stojí aj za navarenými špeciálmi.

Tohtoročná novinka

Záujemcovia si tento rok budú môcť rezervovať aj riadenú degustáciu v súkromí. Medzi nováčikmi, ktorí prídu prezentovať svoje pivá na Slovensko budú aj nové slovenské remeselné pivovary a aj anglický pivovar Leeds Brewery.

Podujatie podporila Asociácia malých nezávislých pivovarov Slovenska (AMNPS), ktorej členovia sú okrem samotnej asociácie združení aj v hnutí PIVOBRANA založenom na obranu nezávislého slovenského piva.

Na výstave sa preto objavia aj členovia asociácie, konkrétne Banskobystrický pivovar Urpiner, bratislavský Patrónsky pivovar a Dunajský pivovar, Meštiansky pivovar z Bratislavy, Holíčsky pivovar Wywar, rožňavský pivovar Kaltenecker, pivovar Stupavar, minipivovar Sessler, oravský pivovar Kastelán, pivovar Fabrika the beer pub z Bratislavy a minipivovar Richtár Jakub.

„Naši členovia sú radi, keď sa môžu stretnúť na takýchto podujatiach a vymeniť si svoje skúsenosti. My nie sme konkurencia, ale priatelia, ktorí si pomáhajú. Príjemným bonusom sú nadšení pivári, ktorí sú z roka na rok vzdelanejší a nabíjajú nás energiou ešte na dlhé obdobie po akcii,“ povedal predseda AMNPS Ľubomír Vančo.

Na Salóne Piva, za vstupné v hodnote 4 eurá na jeden deň, dostanete sklený pohár Aspen, katalóg pivovarov so zoznamom pív a ceruzku, aby ste si mohli do katalógu robiť poznámky.

Nakúpiť si môžete žetóny v hodnote 0,50 eur, ktoré si budete môcť zameniť v stánkoch pivovarov za pivo alebo za jedlo. Všetky tri dni bude Salón Piva otvorený od 15.00 do 23.00 hod.

Viac sa dozviete „TU“: www.salonpiva.sk .

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM