han Rôzne

PIKOŠKY starostov: Pani sa sťažuje na premávku lietadiel! ZRUŠÍ sa letisko v Bratislave?

Starostovia mestských častí sa stretávajú s rôznymi podnetmi od občanov. Niektoré z nich sú prinajmenšom zvláštne, iné zase úsmevné. Aj starosta Vrakune vie o tom svoje!

Ilustračný obrázok k článku PIKOŠKY starostov: Pani sa sťažuje na premávku lietadiel! ZRUŠÍ sa letisko v Bratislave?
Zdroj: Facebook.com/Letisko Bratislava / Airport Bratislava , Facebook.com/Martin Kuruc StarostaVrakune

Martin Kuruc je starostom Vrakune a aj on sa stretáva s požiadavkami ľudí ako na bežiacom páse. Práve on niektoré z nich zverejnil na Facebooku. „Niekedy som naozaj prekvapený nad podnetmi, ktoré dostávam,“ potvrdil.

Záujem z Rakúska

Je zvláštne, že problémy danej mestskej časti, v tomto prípade Vrakune, riešia aj obyvatelia z iných kútov Slovenska, či dokonca zahraničia. „Napríklad taký podnet o zavedení novej linky na Ráztočnú, respektíve rozšírenie existujúcich liniek a doplnenie zastávok. Som rád, že takú petíciu podpísalo aj sedem obyvateľov rakúskeho Wolfsthalu, ktorým mimoriadne leží na srdci autobusová doprava vo Vrakuni… Ale tiež obyvatelia z Modry, Trnavy, Považskej Bystrice, Nitry, Skalice, Čachtíc, Hubíc či Šamorína. Všetci žiadajú to isté,“ prezradil starosta.

„Aj verejný záujem má svoju hierarchiu dôležitosti. Nech sa na mňa obyvatelia Wolfsthalu nehnevajú, ale mňa netrápia problémy u nich a Vrakuňa má dosť iných svojich veci, ktoré potrebuje riešiť,“ dodal Kuruc s vážnosťou.

Podľa neho sú podstatnejšie problémy, ktoré má Vrakuňa „na stole“. „Treba riešiť nedostatok miest v základnej a materskej škole pre vrakunské deti, pretože to je hlavná téma, oprava chodníkov, ciest, či budovanie nových parkovacích miest či parkovacích domov,“ uviedol.

Pani a letisko

Ďalší podnet, ktorý sa dá označiť za zbytočný, no aj tak ho Kuruc riešil, bol ten o letisku. Napísala mu istá pani, že od ôsmej hodiny rána lietajú v pätnásťminútových intervaloch lietadlá na letisku. To sa nachádza v katastri Vrakune, a keďže jej nikto neodpovedá, obrátila sa na neho, aby to okamžite vyriešil.

„Milá pani, keďže existujú rôzne letecké aplikácie, tak som si ich pozrel a zistil, že od 8.00 odleteli z nášho letiska celkovo tri lietadlá a štyri pristáli. Mimochodom, všetky odlietali smerom na Ivanku pri Dunaji, a rovnako z tej strany aj pristávali. Tak neviem, čo mám s tým urobiť, pretože toto nie je v mojej kompetencii, a hlavne, to čo mi písala, sa nezakladá na pravde,“ reagoval starosta.

„A opäť prichádza na verejný záujem. Je vo verejnom záujme zrušiť v Bratislave letisko? Pretože to je jediná možnosť ako tejto pani vyhovieť…“ ironicky poznamenal Martin Kuruc.

No, a s takými podobnými pikoškami sa stretávajú iste aj iní starostovia.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM