Adriana Banásová Kultúra

Pezinčania sa môžu tešiť. Rozospievajú a roztancujú ich skupiny Chinaski a No Name

Skupiny Chinaski a No Name to majú namierené do Pezinka. Už vo štvrtok 27. augusta zažije publikum v miestnom amfiteátri dvojkoncert ikon slovenskej a českej hudobnej scény.

Ilustračný obrázok k článku Pezinčania sa môžu tešiť. Rozospievajú a roztancujú ich skupiny Chinaski a No Name
Zdroj: TASR

Skupina Chinaski zbožňuje slovenské publikum a obe zostavy úspešných hudobníkov sa na dvojkoncert veľmi tešia. Určite zaznie aj ich spoločný hit Ná ná náá. Koncert v Pezinku bude jedinečný aj v tom, že pred 15 rokmi tam Chinaski odohrali vôbec prvý koncert s No Name.

„V Pezinku bol úplne prvý koncert s No Name v roku 2000 v rámci turné Kláro, preťal som si žily. Symbolické, o to viac sa tešíme. Na Slovensko chodíme vyše 15 rokov, slovenské publikum milujeme. Atmosféra koncertov u vás je nezameniteľná. To je ten pravý dôvod, prečo sa k vám budeme radi i naďalej vracať,“ uviedol pre médiá Michal Malátny, líder skupiny Chinaski.

V set liste skupiny Chinaski budú hity Tabáček, 1. signální, Klára či 1970 a pridajú skladby z nového albumu Rockfield, medzi nimi Milión dolarů, Každý ráno a Víno. No Name pridajú hity Ty a tvoja sestra, Žily, Čím to je či Povedz mi.

„S chalanmi sa stretávame veľmi často na festivaloch na Slovensku i v Česku. Je to vždy vrelé privítanie, sme dobrí priatelia. No Name boli pred dvoma rokmi našimi jedinými hosťami na koncerte v pražskej O2 Aréne, kde sme oslavovali 20 rokov existencie Chinaski. A chalani z No Name si nás tiež veľakrát prizvali na Slovensko. Asi najviac spomíname na žúrku pri spoločnom krste piesne Ná ná náá. Bolo to v špeciálne vypravenom vlaku z Košíc do Prahy. To bol mejdan,“ dodal Malátný.

Chinaski je jednou z najpopulárnejších českých kapiel s veľkým počtom fanúšikov aj na Slovensku. Oceňovaná skupina má na konte deväť štúdiových albumov, najnovší Rockfield vydali v októbri minulého roku a získali zaň cenu Anděl ako skupina roka. Chinaski hrajú v zostave Michal Malátný, Petr Kužvart, František Táborský, Ondřej Škoch, Štěpán Škoch a Otakar Petřina Jr.

Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM