Samospráva

Petržalskí čitatelia si z knižnice vypožičali viac ako 160 e-kníh

Možnosť vypožičať si e-knihy, ktorú svojim čitateľom poskytuje Miestna knižnica Petržalka od septembra minulého roka, využilo doteraz viac ako 70 milovníkov kníh.

Ilustračný obrázok k článku Petržalskí čitatelia si z knižnice vypožičali viac ako 160 e-kníh
Zdroj: TASR

Milovníci kníh si za od septembra minulého roka vypožičali a prečítali okolo 160 knižných titulov. Ak nemajú doma čítačku, teda špeciálne zariadenie na čítanie takýchto kníh, môžu si ju zapožičať v pobočkách knižnice, a to na Vavilovovej, Prokofievovej a Turnianskej ulici. Informovala o tom Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Nový on-line katalóg

Vypožičanie e-knihy je bezplatné pre všetkých registrovaných čitateľov, ktorí však nemajú voči knižnici žiadnu dlžobu. Podrobný postup má knižnica uvedený na svojej webovej stránke www.kniznicapetrzalka.sk. Elektronická kniha sa dá požičať na 21 dní, po uplynutí tejto doby sa výpožička automaticky zablokuje. Predčasne sa e-kniha vrátiť nedá, naraz môže mať čitateľ požičané dva tituly.

„Petržalská knižnica spustila na stránke nový on-line katalóg, ktorý umožňuje požičiavanie elektronických kníh. V ponuke je asi 2 630 kníh rôzneho žánru beletrie a nechýbajú ani knihy odborné a populárno-náučné,“ spresnila Vnenková. Balík ponúkaných kníh sa pravidelne aktualizuje a dopĺňa o novinky na knižnom trhu.

Knižnica zároveň ponúka novú bezplatnú službu zasielania tzv. predupomienok, teda pripomenutí ešte pred ukončením výpožičnej doby klasických kníh. Funguje to tak, že tri dni pred končiacim dátumom vygeneruje knižničný systém upozornenie a zašle ho čitateľovi na e-mail. Následne môže čitateľ vypožičané dokumenty vrátiť alebo požiadať o predĺženie výpožičnej doby. „Veríme, že aj táto služba prispeje ku skvalitneniu už poskytovaných služieb a čitatelia ju ocenia,“ uviedla riaditeľka knižnice Katarína Bergerová.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM