Tomáš Stupavský Samospráva

Petržalka prešla „jarnou očistou". V mestskej časti sa vyzbieralo takmer 170 ton odpadu

Takmer 170 ton odpadu sa vyzbieralo počas tohtoročného jarného upratovania v bratislavskej Petržalke. Namiesto avizovaných 75 veľkoobjemových kontajnerov ich musela mestská časť rozmiestniť pre veľký záujem až 90. Petržalčanom boli kontajnery k dispozícii počas šiestich týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka prešla „jarnou očistou". V mestskej časti sa vyzbieralo takmer 170 ton odpadu
Zdroj: TASR

„Objem odpadu z jarného upratovania napovedá, že ak chceme mať čistú Petržalku, musíme si uvedomiť, že nikto iný to za nás neurobí,“ reagoval na výsledky jarného upratovania starosta Petržalky Vladimír Bajan. Podľa jeho slov ide upratovanie po ľuďoch, ktorí nevyužívajú odpadové koše, na úkor kosenia a údržby verejných priestranstiev.

Taktiež dúfa, že sa obyvatelia nebudú spoliehať na jarné alebo jesenné upratovania, ale začnú využívať celoročné služby zberného dvora a odpadové koše. „Čistá Petržalka má byť vizitkou všetkých a nielen tých, ktorým je pohľad na neporiadok nepríjemný,“ tvrdí starosta.

Petržalka na verejných priestranstvách za posledné roky osadila takmer 500 odpadkových košov, ktoré sa napríklad nachádzajú pri chodníkoch či pozdĺž cyklotrás, na verejných priestranstvách, pri ihriskách či športoviskách.

Mestská časť zároveň víta stúpajúci počet záujemcov o aktívnu účasť na verejných brigádach, ktoré samospráva organizovala napríklad pozdĺž Chorvátskeho ramena či v lokalite Veľký Draždiak.

Prečítajte si tiež: "Petržalka nie je len "betónová džungľa. Poznáte všetky jej zákutia?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM