Rôzne

Petržalka pracuje na inventarizácii stromov v areáloch škôl a škôlok

Mestská časť plánuje do budúcnosti vypracovať podobný dokument aj pre stromy na svojich sídliskách.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka pracuje na inventarizácii stromov v areáloch škôl a škôlok
Zdroj: TASR

Bratislavská Petržalka pracuje na inventarizácii stromov v areáloch materských a základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Bezpečné prostredie

Mestská časť tým chce vytvoriť bezpečné prostredie pre deti, žiakov a učiteľov, ale aj návštevníkov areálov. Dokument by mal byť vypracovaný do konca tohto roka. Uviedla to Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

„Odborníci potom povedia, ktoré stromy majú akú perspektívu, ako ich treba ošetriť a podobne,“ povedala Vnenková. Pri údržbe stromov tak bude samospráva následne vychádzať práve z vypracovaného dokumentu. Tých je v areáloch materských a základných škôl zhruba 3 200.

Podľa Vnenkovej však mestská časť plánuje do budúcnosti vypracovať podobný dokument aj pre stromy na svojich sídliskách. Do svojej správy má totiž od hlavného mesta zverenú aj verejnú zeleň. „Ide nielen o stromy, ale aj kríkové skupiny a trávnaté plochy,“ podotkla Vnenková. Nakoľko však samospráva nemá vypracovaný generel zelene, presný počet nepozná.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM