Maros Palesch Rôzne

Petržalčania diskutujú o Sade Janka Kráľa

Petržalský miestny úrad zverejnil na svojej oficiálnej internetovej stránke zoznam pripomienok, ktoré samospráve doručili obyvatelia v rámci tohtoročného verejného pripomienkovania projektu II. etapy revitalizácie Sadu Janka Kráľa.

Mestská časť zosumarizovala viac ako 220 občianskych podnetov do 48 tematických okruhov, na ktoré ponúkajú odborné oddelenia úradu i tvorcovia projektu odpovede, kroky, ako budú jednotlivé podnety zapracované do stále otvoreného projektového zámeru.

„Bratislavská verejnosť vo svojich pripomienkach najčastejšie kritizovala existenciu prevádzky erotického salónu v priestore Sadu Janka Kráľa a požaduje, aby samospráva podnikla kroky, ktoré by smerovali k ukončeniu jeho prevádzky,“ informoval tlačový tajomník mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Diskutujúci zároveň požadujú, aby sa zachoval prírodný charakter sadu a spracovatelia projektu zvážili rozšírenie plôch, ktoré by slúžili pre oddych mladých ľudí a ich rodičov – detské ihrisko či čitáreň pod holým nebom. V projekte sa tiež počíta s rozšírením mobiliáru a napríklad súčasný počet 197 lavičiek sa ma zvýšiť na 350.

„Polemiku medzi diskutujúcimi vyvoláva návrh na vybudovanie slnečných hodín a bludiska. Na základe doručených podnetov sa ľudia vo väčšej miere prikláňajú k hodinám, ktoré majú v sebe zakomponovanú symboliku európskej veľrieky Dunaj. Projektový zámer, stanoviská k doručeným podnetom je možné aj naďalej pripomienkovať a to využitím mailovej adresy sad@petrzalka.sk,“ dodal Andrassy.

Petržalská samospráva sa chce s dopracovaným projektom uchádzať už v roku 2011 o nenávratné finančné prostriedky z európskych fondov. Celkové projektové náklady sa odhadujú na 1,7 milióna eur, pričom takmer 90 percent nákladov chce samospráva kryť zo zdrojov Európskej únie. Prípravu projektu financuje mestská časť z vlastného rozpočtu a náklady sú rozpočtované na úrovni 13.200 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM