KAW Rôzne

Bude okolie Pentagonu bezpečnejšie? Mesto prijalo rýchle kroky na zlepšenie situácie

V plánoch magistrátu sú aj dlhodobé kroky, kde budú do riešenia problémov zapojení aj miestni obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Bude okolie Pentagonu bezpečnejšie? Mesto prijalo rýchle kroky na zlepšenie situácie
7
Galéria

Pentagon sa obliekol do nového šatu – je vymaľovaný a zateplený. Bezpečnosť v okolí neslávne známej bytovky je však naďalej diskutovanou témou, ktorá zamestnáva nielen starostu Vrakune Marina Kuruca, ale aj primátora Matúša Valla.

Viac svetla na ulici

Mesto s cieľom zvýšiť bezpečnosť v okolí Pentagonu bude dbať najmä na to, aby v lokalite nechýbalo pouličné osvetlenie. „Spustili sme intenzívnejší režim opráv existujúceho osvetlenia, v prípade nahlásenej poruchy je oprava zabezpečená prioritne. Pracujeme aj na zlepšení existujúceho osvetlenia (zvýšenie, zabezpečenie, zmena farby a intenzity) tak, aby bol vnútroblok bezpečnejší a umožnil lepšiu viditeľnosť nielen pre kontroly mestskej polície,“ informoval na sociálnej sieti Matúš Vallo.

Častejšie hliadkovanie polície

Mobilná policajná stanica, ktorú zaviedli ešte za čias primátorovania Iva Nesrovnala, vydržala iba dva roky. Magistrát sa v auguste vyjadril, že jej umiestnenie v lokalite sa minulo účinkom.

Mestská polícia však zvýšila v Pentagone intenzitu hliadok. Od piatka (11.10.) sú hliadky zabezpečené pravidelne každú noc. „Splnomocnenkyňa pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová spolu s náčelníkom MsP Marekom Gajdošom koordinujú aktivity s Krajským riaditeľstvom policajného zboru,“ vysvetľuje primátor.

Orez stromov v okolí

V okolí Pentagonu sa budú v blízkej dobe orezávať stromy. „Priestor vo vnútri Pentagonu bude potom prehľadnejší a intenzívnejšie osvetlenie bude mať výraznejší efekt,“ dodáva primátor.

Výzva z Pentagonu

Mesto sa ďalej chystá dohodnúť ďalšie rýchle kroky smerujúce k vylepšeniam verejného priestoru v Pentagone. V pláne sú aj dlhodobé kroky, kde budú do riešenia problémov zapojení aj miestni obyvatelia.

Primátor podporil projekt Výzva z Pentagonu sumou 1108 eur vo forme dotácie na podporu občianskeho aktivizmu. Projekt združenia Bezpečné bývanie chce založiť susedské hliadky v objektoch Stavbárska 40 a 42, vybudovať školiaci tím a stredisko v komunitnej miestnosti.

Pentagon vo Vrakuni
7
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM