Jakub Haršany Samospráva

Park na Belopotockého je pripravený na otvorenie. Na mieste stojí už aj pamätný platan

Zrevitalizovaný park pod Slovenským rozhlasom na Belopotockého ulici by mali už onedlho slávnostne otvoriť. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Park na Belopotockého je pripravený na otvorenie. Na mieste stojí už aj pamätný platan
11
Galéria

Rekonštrukčné práce na parčíku pod „pyramídou“ boli ukončené už v priebehu augusta. Mestská časť Staré Mesto sa však rozhodla s otvorením parku ešte počkať. Stalo sa tak preto, aby novovysadená zeleň mala čas zakoreniť sa.

Prešiel ďalší mesiac a vyzerá to tak, že už nič nebráni dlhoočakávanému otvoreniu parku. „Park na Belopotockého ulici otvoríme na budúci týždeň,“ Bratislava24.sk informovala Nora Remiarová zo staromestského miestneho úradu s tým, že presný termín nám zatiaľ neprezradila.

Zasadili pamätný strom

V priestoroch parku stojí už aj pamätný platan zachránený z výrubu pri Riverparku. Zasadením tohto jedinečného stromu ukončila mestská časť symbolicky všetky práce v parku.

V rámci prác bola zrevitalizovaná a ošetrená existujúca zeleň, vysadené nové stromy a kríky, upravený terén a vytvarovaný umelý kopec.

Pribudlo tiež nové oplotenie, obrubníky aj verejné osvetlenie. V parku si na svoje prídu aj najmenší. Nachádzajú sa tu herné prvky, hojdačky či kladina, na ktorých sa môžu deti do sýtosti vyblázniť.

Vznikol priestor pre psy

Mestská časť poteší aj psíčkarov. V spolupráci s RTVS vznikol v priestoroch parčíku psí výbeh, kde sa môžu majitelia psov „vyvenčiť“ spolu so svojimi štvornohými miláčikmi.

Podľa Remiarovej čaká počas otvorenia parku na pozvaných hostí a verejnosť bohatý program s perličkou na úvod. „Slávnostná ceremónia bude otvorená zatrúbením na lesný roh,“ dodala na záver.

Čítajte aj: V parku na Belopotockého pod „pyramídou“ sa deti zahrajú až v priebehu septembra

Rekonštrukcia parku na Belopotockého
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM