Rastislav Búgel Správy

Parádny úspech! Medzi TOP pizzeriami v Európe je aj jedna zo SLOVENSKA

Prestížny rebríček potešil Slovákov. Medzi najlepšími pizzeriami v Európe sa umiestnil aj jeden slovenský podnik.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech! Medzi TOP pizzeriami v Európe je aj jedna zo SLOVENSKA
Zdroj: Unsplash.com

Spoznali sme najlepšie pizzerie Európy. Zverejnili totiž prestížny rebríček 50 Top Pizza Europa 2024. Zaujímavosťou je, že do hodnotenia tvorcovia rebríčka nezaradili podniky v Taliansku.

TOP 3 v Európe

Úplnou európskou špičkou medzi pizzeriami sa stal podnik Napoli On The Road v Londýne. Autori hodnotenia hovoria, že pri svojej ceste do Británie by ste túto pizzeriu nemali vynechať. Vyzdvihli skvelé cesto, čerstvé suroviny a lahodnú chuť.

Na druhom mieste skončila Sartoria Panatieri v španielskej Bacrelone.

Ďalšiu zo špičkových pizzerií máme doslova na skok. „Bronzovú“ priečku totiž obsadila Via Toledo Enopizzeria vo Viedni. V tomto prípade tvorcovia rebríčka pozitívne hodnotia krásne prostredie, skvelú ponuku piva a vína a pochutiť si môžete na kvalitných domácich dezertoch.

Slovenské zastúpenie

Mimoriadne kvalitnú pizzeriu však máme aj na Slovensku, konkrétne v hlavnom meste.

36. miesto v prestížnom rebríčku najlepších pizzerií v Európe obsadila Sapori Italiani U Taliana, ktorú nájdete v Bratislave. Podnik si zároveň odniesol ocenenie najlepšej pizzerie na Slovensku.

Rebríček podnik hodnotí ako kúsok Talianska na Slovensku. Vyzdvihuje aj osobu šéfkuchára, ktorým je Andrea Ena, a ktorý sa podľa neho „v kuchyni určite vyzná.“

„Vidno to na jeho otvorenej, usmievavej tvári, ktorá si cení svoje korene, a je tiež veľmi zručný v komunikácii svojich myšlienok. Konečný výsledok je všeobjímajúci: reštaurácia, bar, pizzeria, lahôdky. V každom aspekte sa varenie a komunikácia efektívne integrujú a slúžia verejnosti s chuťou a ľahkosťou,“ píše 50toppizza.it.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM