Eva Sládková Rôzne Správy

Pani Etelka z Petržalky: Má 100 rokov a nemala problém urobiť s nami rozhovor cez Skype!

Pri príležitosti svojho úžasného jubilea nám pani Etela Čekovská zaželala, nech už ten Covid rýchlo zmizne, aby sme všetci zas mohli žiť ako pred tým.

Ilustračný obrázok k článku Pani Etelka z Petržalky: Má 100 rokov a nemala problém urobiť s nami rozhovor cez Skype!
Zdroj: Facebook.com/Petržalka

V Zariadení opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej ulici v Petržalke zažili úžasnú udalosť. Pani Etela Čekovská oslavovala sto rokov! Napriek úžasnému životnému jubileu to bola pre pandémiu oslava trošku skromnejšia, ale pani Etelka sa z nej aj tak veľmi tešila.

Samostatná

Pani Etela ešte do nedávna žila sama v byte v Ovsišti a dokázala sa o seba krásne postarať. Ako cez skype povedala pre Bratislava24, má tam úžasných susedov, krásne prostredie a aj lavičku, kde si môže počas prechádzky oddýchnuť. Život jej trochu skomplikovala zlomeniny nohy, musela teda do nemocnice a teraz býva zariadení opatrovateľskej starostlivosti.

„Sestričky aj lekári sú na mňa veľmi dobrí, krásne sa o mňa starajú, ale aj tak sa už teším na to, keď budem zasa samostatná a pôjdem domov, do svojho bytíku,“ povedala úžasne vitálna pani Etelka. Či a kedy sa tak stane, samozrejme, rozhodne lekár. Kým potrebuje opateru, užíva si aspoň spoločnosť sestričiek. Tie vravia, že psychické schopnosti pani Etelky sú ešte stál úžasné, akurát už trochu horšie počuje.

Recept na dlhovekosť

Pani Etela sa narodila v Nitre, no od roku 1977 žije v Bratislave. Žiaľ, ostatných 30 rokov, odkedy umrel jej druhý manžel, býva sama. Nikdy však neklesala na duchu a teší sa z podpory rodiny – brata, neterí a synovcov.

„Nikdy som sa neprejedala, jem málo, nemám veľmi dobrý žalúdok. A takmer nikdy som nebola chorá, len raz som dostala chrípku,“ tak znie jej recept na dlhovekosť.

100-ročná Etela Čekovská vraví, že požije toľko, koľko jej Pán Boh dopraje. Páčilo sa jej, ako jej v nemocnici vraveli, že ešte aspoň 5 rokov by tu mohla pobudnúť. Tejto predstave sa vôbec nebráni. A aj keď tohtoročná oslava jej stovky bola nádherná, predsa len verí, že o rok bude trochu iná.

„Všetkým nám želám, aby už táto choroba, tento Covid odišiel, nech sa opäť vrátime k predošlým životom,“ uzatvára pani Etelka.

100 ROČNÁ JUBILANTKA 💚Pani Etelka, žijúca v Stredisku sociálnych služieb Petržalka, má dnes sté narodeniny. Pre jej...

Posted by Petržalka on Wednesday, January 27, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM