Alexandra Húsková Samospráva

Ožije opäť Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie? Zapojte sa do rozhodovania aj vy

Málo využívané verejné priestory chce Staré Mesto skultivovať a oživiť kultúrou, či športovými podujatiami. O tom, ako bude Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie v budúcnosti vyzerať, môžete rozhodnúť aj vy hlasovaním.

Ilustračný obrázok k článku Ožije opäť Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie? Zapojte sa do rozhodovania aj vy
Zdroj: TASR

Mestská časť Staré Mesto zverejnila na svojej internetovej stránke anketu, kde majú obyvatelia možnosť sa vyjadriť k riešeniu kľúčových verejných priestorov. V jednoduchom dotazníku si môžte vybrať, čo sa vám na konkrétnych priestoroch páči a čo by ste chceli zmeniť.

Staré Mesto plánuje spomenuté priestory skultivovať a začať s oživením týchto miest prostredníctvom kultúrno – spoločenských, či športových podujatí.

Prečítajte si aj: Fajnorovo nábrežie prejde revitalizáciou, otvorené bude viac umeniu a komunitám

Samospráva uvažuje o prepojení Jakubovho námestia, Šafárikovho námestia, priestoru pri Umeleckej besede i promenády pri Dunaji na Fajnorovom nábreží.

Na riešenie tohto priestoru MČ Staré Mesto pripravuje architektonicko – urbanistickú súťaž. Výsledky súťaže budú podkladom k objednaniu projektovej dokumentácie a po získaní finančných zdrojov pristúpi mestská časť k realizácii tohto zámeru.

Projekt má možnosť získať podporu aj z novovznikajúceho „Dunajského fondu“, podporujúceho verejnoprospešné aktivity a verejne prístupné priestranstvá v dotyku s Dunajom.

Hlasovať v ankete môžte TU.

Pozrite si galériu fotografií zo Šafárikovho námestia: OBRAZOM: Čo všetko si pamätá Šafárikovo námestie (1972 – 2015)

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM