KAW Správy Samospráva

OTRASNÁ spúšť po novoročných oslavách: Pozrite, aké ŠKODY narobila pyrotechnika! +FOTO

Vandali sa zamerali najmä na nové kameninové koše, ktoré vážia 150 kg. Ani ich masívna konštrukcia však nestačila na to, aby odolali pyrotechnike.

Ilustračný obrázok k článku OTRASNÁ spúšť po novoročných oslavách: Pozrite, aké ŠKODY narobila pyrotechnika! +FOTO
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalčania sa po silvestrovskej noci nestačili čudovať, čo niektorí ich spoluobčania navyvádzali. Pohľad bol skutočne hrozný – na zemi kopa na mále kúsky rozbitých kontajnerov, všade naokolo neporiadok.

Odpálili kameninové koše

Vandali vyčíňali vo viacerých častiach Petržalky. Zanechali po sebe zničené, pomaľované alebo inak poškodené smetné nádoby. Mestská časť aktuálne ráta škody, ktoré spôsobili.

„Keďže samotní páchatelia neboli mestskou políciou prichytení pri čine a nie je v našich možnostiach ani kompetencii ich identifikovať, môžeme len predpokladať, že išlo o „prácu“ vandalov, ktorí si nelegálnym odpaľovaním pyrotechniky užívali silvestrovskú noc naozaj „naplno“,“ uvádza na sociálnej sieti Petržalka.

Vandali sa zamerali najmä na nové kameninové koše, ktoré vážia 150 kg. Ani ich masívna konštrukcia však nestačila na to , aby odolali pyrotechnike.

Nevinné kameninové koše, ktoré prinášajú do verejného priestoru funkčnejšie a efektívnejšie spracovanie odpadu a predchádzajú jeho znečisťovaniu sú nielen kapacitne väčšie, ale aj odolnejšie voči vandalizmu a vonkajším vplyvom. Žiaľ, nie v takej miere, aby odolali agresívnej pyrotechnike,“ konštatuje mestská časť.

Škody v stovkách eur

Za obeť padlo aj niekoľko plastových košov na psie exkrementy, Vandali svojím konaním spôsobili škody v stovkách eur.

Správanie neprispôsobivých občanov je pre nás nepochopiteľné a preto budeme situáciu v najbližších dňoch aktívne riešiť aj v spolupráci s Mestská polícia Bratislava,“ uzatvára samospráva Petržalky.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Rozbité smetné koše po novoročných oslavách v Petržalke
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM