Správy

Oprava ciest pokračuje - pozrite sa na zmeny v MHD počas nasledujúcich dní

Bratislava pokračuje v rekonštrukcii hlavných cestných ťahov. Počas nasledujúcich dní čakajú cestujúcich výluky autobusovej dopravy, z dôvodu prác na križovatke Trnavská-Bajkalská.

Ilustračný obrázok k článku Oprava ciest pokračuje - pozrite sa na zmeny v MHD počas nasledujúcich dní
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavské cesty začalo mesto opravovať začiatkom marca a mali by byť „vynovené“ do júna tohto roku. keďže magistrát to plánuje stihnúť do začiatku predsedníctva Slovenska v rade Európskej únie.

Súčasťou rekonštrukcie bude aj oprava komunikácie na Moste SNP, ktorá ale prebehne v letných mesiacoch. Dohromady bude mesto opravovať 37 kilometrov bratislavských komunikácií.

„Z dôvodu opravy povrchu vozovky v križovatke Trnavská – Bajkalská bude v dňoch štvrtok 24.3.2016 od cca 23:30 – do soboty 26.3.2016 do polnoci, zmenená organizácia liniek MHD a RegioBus,“ uviedol portál Integrovaného dopravného systému (IDS).

Prečítajte si aj: Na Veľkú noc upratané. Dokonca aj na Hlavnej stanici

Linka 53

V smere z Vajnor bude premávať po Trnavskej ceste, zo zastávky Zimný Štadión bude presmerovaná na konečnú zastávku Jelačičova (pri OC Centrál), kde bude mať nástupnú aj výstupnú zastávku.

Pri ceste do Vajnor zastaví na zastávke Zimný Štadión na Trnavskej ceste (spolu s linkami 39, 61, 63, 74, 78, 204, 205 a N74) a od zastávky Bajkalská na Trnavskej sa napojí na svoju trasu. Vynechá zastávky Trnavské Mýto a Nová Doba.

Linka 74

Bude medzi zastávkami Zimný Štadión a Drieňová presmerovaná na obchádzkovú trasu. V smere z Hlavnej Stanice k Vlčiemu Hrdlu zastaví na zastávke Bajkalská na Trnavskej ceste smerom k Tomášikovej (ako linky č. 39, 53, 61, 63, 204, 205, a N74), od zastávky Drieňová (na znamenie) na Bajkalskej sa napojí na svoju trasu.

V smere od Vlčieho Hrdla na Hlavnú stanicu zastaví na zastávke Drieňová (na znamenie) ešte pred križovatkou s Drieňovou (ako linka 66). Od zastávky Bajkalská na Trnavskej sa napojí na svoju bežnú trasu.

Linka 98

V smere z Petržalky k OD Slimák bude premávať po svojej trase po zastávku Mliekarenská, potom bude presmerovaná na obchádzkovú trasu, kde zastaví na zastávke Trnavská na Tomášikovej (spolu s linkami 50 a 196 smerom k ŽST Nové Mesto) a na svoju riadnu trasu sa napojí od zastávky Polus City Center na Riazanskej ul. (ako linka 50).

V smere z OD Slimák do Petržalky bude premávať po obchádzkovej trase cez Jarošovu a Vajnorskú ul., kde zastaví na zastávke pred Polus City Center (pred vchodom do obchodného centra) a ďalej pôjde po obchádzkovej trase, pričom zastaví na zastávke Trnavská na Tomášikovej (ako linky 50, 96, 196 a N61). Na svoju riadnu trasu sa napojí od zastávky Mliekarenská (na Bajkalskej). Linka nebude obsluhovať zastávky Nová Doba a Bajkalská (obojsmerne), zastávku Polus City Center na Vajnorskej ul. pred vchodom do obchodného centra obslúži pri jazde do Petržalky, teda v opačnom trasovaní ako zvyčajne.

Regionálne linky 520, 521, 527, 528, 535, 540, 550, 566, 576, 610, 620, 630, 645, 650 a 659

V smere do regiónu budú z Autobusovej stanice Mlynské Nivy presmerované na obchádzkovú trasu pričom najbližšie zastavia na zastávke Polus City Center na Vajnorskej ul. (pred vchodom do obchodného centra). Zastávky Prievozská a Bajkalská – obe na Bajkalskej ul. – nebudú obsluhované (náhradou za zastávku Bajkalská bude zastávka Polus City Center na Vajnorskej ul.).

V smere jazdy z regiónu na Autobusovú stanicu Mlynské Nivy zastavia tieto linky na Vajnorskej ul. na zastávke Nová Doba (ako linka N53 v smere k Trnavskému Mýtu), zastávky Bajkalská, Mliekarenská a Prievozská nebudú obsluhované.

Linky 39, 53 , 61, 63, 204, 205 a N74

Aj naďalej zastavujú na zastávke Bajkalská v smere k zimnému štadiónu až za križovatkou s Bajkalskou ul. – teda spoločne s linkami 74 a 78.

Zdroj:IDS.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM