Krimi

Opitý vodič rozpútal zbesilú naháňačku. Nezastavili ho ani výstrely z policajnej zbrane, VIDEO

Varovné výstrely do vzduchu nepomohli, a tak použili policajti služobnú zbraň. Vystrelili na pneumatiky vozidla, čím došlo k ich vyfučaniu. Vodič to však nevzdal.

Zdroj: Facebook

Policajti mali vo štvrtok (14. 6.) plné ruky práce s opitým vodičom, ktorý svojou jazdou ohrozoval ostatných vodičov aj chodcov.

Výstrely ho nevystrašili

„Včera okolo 20:30 hod. spozorovala hliadka bratislavských PMJčkárov počas jazdy na Slovnaftskej ulici vozidlo zn. Fiat Punto, vodič ktorého po tom, ako spozoroval ich vozidlo, začal prudko zrýchľovať a vysokou rýchlosťou unikať v smere na ulicu Svornosti,“ informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Vodič vo vysokej rýchlosti kľučkoval medzi ostatnými vodičmi, a preto sa hliadka rozhodla vozidlo zastaviť použitím výstražného svetelného a zvukového znamenia. „Výzvy vodič ignoroval a ohrozovaním ostatných účastníkov cestnej premávky unikal ďalej. Policajti unikajúce vozidlo prenasledovali po viacerých uliciach mestskej časti Podunajské Biskupice, pričom opakovane vodiča vyzývali k zastaveniu, čo však vodič ignoroval,“ uvádza Szeiff.

Policajti vozidlo prenasledovali až do neobývanej zóny na ulici Svornosti, kde už použili varovné výstrely do vzduchu. Vodiča ale výstrely nevystrašili, a tak použili policajti služobnú zbraň. Vystrelili na pneumatiky vozidla, čím došlo k ich vyfučaniu.

Zranený policajt

Napriek tomu pokračoval v unikaní aj naďalej. „K prenasledovaniu sa pridali aj ďalšie hliadky PZ, ktorým sa podarilo unikajúce vozidlo zablokovať a zabrániť mu v ďalšej jazde v blízkosti Borekovej ulice. Tam bol hliadkou PZ vykonaný urýchlene spoločný služobný zákrok viacerých hliadok, vodič bol vytiahnutý z vozidla a bol obmedzený na osobnej slobode,“ dodal Szeiff s tým, že pri zákroku si zranil ruku jeden z policajtov, ktorého potom ošetrili v jednej z nemocníc.

Výsledok dychovej skúšky u vodiča, 41-ročného Bratislavčana, ukázal, že mal v dychu 1,35 promile alkoholu. Muž bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. K zraneniu iných osôb nedošlo.

„V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II trestné stíhanie vo veci útoku na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Presné príčiny a okolnosti tejto nehody, ako aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi je predmetom v súčasnej dobe prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrel Szeiff.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM