Rôzne

OLO upozorňuje na falošných smetiarov, objavili sa skôr ako inokedy

Falošní smetiari sa objavili v Bratislave už koncom novembra v Starom Meste. Konkrétne išlo o Kollárovo námestie, Námestie 1. mája, Obchodnú ulicu, Mariánsku a Radlinského ulicu.

Ilustračný obrázok k článku OLO upozorňuje na falošných smetiarov, objavili sa skôr ako inokedy
5
Galéria
Zdroj: Martin Šopinec

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) upozorňuje na falošných smetiarov – vinšovníkov. Oblečení sú vo falošných uniformách a od občanov si žiadajú peňažnú pozornosť. V tomto roku sa v hlavnom meste objavili skôr ako inokedy. Informovala o tom hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Nenaleťte falošným smetiarom!

Falošní smetiari sa objavili v Bratislave už koncom novembra v mestskej časti Staré Mesto. Konkrétne išlo o Kollárovo námestie, Námestie 1. mája, Obchodnú ulicu, Mariánsku a Radlinského ulicu.

„Je dosť pravdepodobné, že sa v najbližších dňoch presunú aj do ďalších bratislavských lokalít. Spoločnosť OLO sa od týchto aktivít aj osôb dištancuje a upozorňujeme, že naši zamestnanci majú takúto činnosť zakázanú a v žiadnom prípade od občanov nepýtajú peňažnú hotovosť ani iné dary,“ uviedla Humeniková.

Zamestnancov môžu ľudia spoznať podľa sivo – oranžových uniforiem s logom OLO. Tie sú zladené s farbou zberného vozidla a zároveň aj so samotným logom spoločnosti.

Informujte OLO

V prípade, že falošných smetiarov ľudia stretnú, OLO žiada, aby im nič nedávali a informovali o tom zákaznícke centrum spoločnosti telefonicky na 02/50110111 alebo mailom na podnety@olo.sk. Verejnosť môže pomôcť identifikovať falošných smetiarov fotografiou, prípadne identifikáciou automobilu, ktorým sa priviezli.

Do ulíc Bratislavy vyráža od pondelka do soboty denne viac ako 50 posádok zberných vozidiel, ktoré odvážajú od rodinných aj bytových domov zmesový i vytriedený odpad. Pracujú každý deň v roku, okrem nedele, Nového roka a Veľkonočného pondelka. Denne vykonajú viac ako 8 600 obslúh. Za rok 2016 to bolo 3 747 733 obslúh a každá posádka vyprázdni denne v priemere 280 až 300 zberných nádob/kontajnerov.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM