Krimi

Oklamaní nájomníci sa nedočkali bývania ani vrátenia depozitov vo výške 550 eur

Podvodníčka už oklamala minimálne päť ľudí, poškodených osôb však môže byť viac.

Ilustračný obrázok k článku Oklamaní nájomníci sa nedočkali bývania ani vrátenia depozitov vo výške 550 eur
Zdroj: Ružinov náš každodenný FB

Mladá Piešťanka „prenajímala“ v Bratislave byt, do ktorého sa nikdy nikto nenasťahoval. A to napriek tomu, že podnájomníci zaplatili prvý nájom aj depozit.

Podvodníčka

Podvodníčka zverejnila na jednom z internetových portálov inzerát, v ktorom ponúkala prenájom bytu. So záujemcom sa dohodla na ohliadke jedného z bytov v Ružinove (Ružová dolina). S podnájomníkom spísala zmluvu o nájme a prevzala od neho finančnú hotovosť za mesačný nájom, ako aj depozit vo výške 550 eur.

Po pár dňoch od uzavretia zmluvy, ešte pred termínom nasťahovania sa podnájomníka do bytu, ho však telefonicky kontaktovala a uviedla, že od zmluvy odstupuje, pričom finančnú hotovosť mu zašle na bankový účet. K vráteniu finančných prostriedkov však nedošlo.

Takýmto spôsobom už oklamala minimálne päť ľudí. Vzhľadom na to, že bolo uverejnených viacero príspevkov resp. výstrah na internetových portáloch zaoberajúcich sa sprostredkovaním bývania, existuje dôvodné podozrenie, že poškodených osôb môže byť viac. „Touto cestou vyzývame občanov, ktorí boli takýmto konaním uvedení do omylu a bola im následne spôsobená škoda, aby neváhali kontaktovať políciu na najbližšom útvare policajného zboru,“ vyzýva polícia.

Vyšetrovanie

„Konania s vyššie uvedeným „modus operandi“ sa obvinená mala dopustiť nielen 8. 9. 2018, ale aj v dňoch 9. 9. 2018, 10. 9. 2018 a 11. 9. 2018, kedy predstieraním vlastníckeho vzťahu k jednému z bytov na uvedenej ulici uviedla do omylu a následne vylákala od viacerých záujemcov o prenájom izby finančné prostriedky vo výške približne 2 750 eur. Obvinená čelí obvineniu z celkovo piatich skutkov, k spáchaniu ktorých malo dôjsť začiatkom mesiaca september 2018,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

„Výsledkom niekoľkomesačného vyšetrovania policajtov Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II je vznesenie obvinenia z pokračovacieho zločinu podvodu spáchaného závažnejším spôsobom konania 27-ročnej Diane M. z okresu Piešťany,“ dodal Szeiff.

Obvinenej v prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM