Ľubomír Hudačko Hokej

Odvážne vyhlásenia hokejového Slovana: V uplynulej sezóne ani play off, no chcú útočiť na triumf v KHL!

Aj keď sa v uplynulej sezóne bratislavskému Slovanu nepodarilo napodobniť úspešnú prvú sezónu v KHL a nepostúpil do play off, plány na ďalšie ročníky má odvážne. Podľa generálneho manažéra Maroša Krajčiho by to v budúcnosti mohol byť aj triumf v KHL. Bude to v silách belasých?

Ilustračný obrázok k článku Odvážne vyhlásenia hokejového Slovana: V uplynulej sezóne ani play off, no chcú útočiť na triumf v KHL!
Zdroj: Webnoviny.sk

Cieľom vedenia Slovana Bratislava je niekedy v budúcnosti získať Gagarinov pohár za celkové prvenstvo v play-off Kontinentálnej hokejovej ligy, teda KHL. V rozhovore pre Rádio Slovensko to uviedol generálny manažér belasých Maroš Krajči.

„Je veľmi skoro hovoriť o tom, kam by sme chceli ísť v nasledujúcom ročníku. Našim prvým cieľom je vyhrať úvodný zápas. Potom sa sústrediť na základnú časť a postup do play-off. Čo bude potom, uvidíme. Hokej robíme pre to, aby sme ten "samovar“, ako tu voláme Gagarinov pohár, raz dotiahli do Bratislavy. Či to bude o tri roky alebo o päť. Všetko robíme, aby sme dosiahli na vrchol. Sme vlastne ako horolezci, možno sa nám to nepodarí na prvý či druhý pokus, ale vždy chceme dosiahnuť vrchol toho, kam sa práve chystáme," povedal Maroš Krajči.

Vyššie návštevy ako v prvom ročníku

Podľa manažéra bratislavského klubu nemožno hovoriť v súvislosti so sezónou 2013/2014 o sklamaní, aj keď sa Slovanu nepodarilo prebojovať do vyraďovacej časti.

„Chceli sme postúpiť do play-off, no nepodarilo sa nám to. Paradoxom je, že sme mali vyššie návštevy ako v premiérovom ročníku. Faktom však zostáva, že prvá sezóna bola úžasná. Do karát nám zahralo aj to, že v NHL bol štrajk a prišli nám pomôcť hráči s obrovským srdcom a umením. Ich skúsenosti nám v minulom ročníku chýbali a veľa zápasov sme prehrávali v posledných momentoch či nedotiahli predĺženia do konca alebo nepochodili v samostatných nájazdoch. To boli tie body, ktoré sa na konci spočítali. Ešte po olympijskej prestávke sme bojovali o play-off, keď sme na Lokomotiv strácali štyri či päť bodov. Ak by sme tie body mali, ešte by bola väčšia pohoda,“ poznamenal Krajči.

Tím sa posilnil

Slovan sa pred nasledujúcou sezónou snažil výrazne posilniť káder. Do mužstva prišiel švédsky brankár Johan Backlund, kanadský obranca Kurtis Foster či útočníci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Ladislav Nagy, Patrick White, Matt Murley, Tomáš Surový, Tomáš Netík a Mário Lunter.

„Verím, že touto skladbou mužstva, keď sa nám ešte podarí doplniť jedného obrancu, tak sa dostaneme k tomu, aby sme mali tím vyskladaný tím tak, aby tá skúsenosť tam bola,“ dodal pre Rádio Slovensko Krajči.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM