Rôzne Správy

Od soboty sa zmenia cestovné poriadky viacerých spojov MHD. Posilnené linky potešia aj výletníkov

Dopravný podnik posilní a obnoví sezónnu rekreačnú dopravu. Zmení sa aj grafikon autobusov smerujúcich z Petržalky do Dúbravky a naopak.

Ilustračný obrázok k článku Od soboty sa zmenia cestovné poriadky viacerých spojov MHD. Posilnené linky potešia aj výletníkov
2
Galéria
Zdroj: TASR

Zmeny v grafikone potešia najmä výletníkov, ktorých obľúbeným miestom je Devín, Kačín a Železná studnička. Novinky v intervaloch a časoch odchodov autobusov číslo 83 a 84 zlepšia predovšetkým nadväznosť na petržalské linky. Zmeny na všetkých spomínaných linkách začnú platiť v sobotu 22. apríla.

Obnovenie rekreačnej dopravy

Linky číslo 29 a 43 od soboty 22. 4. 2017:

  • Linka č. 29 bude opäť premávať aj cez víkendy a sviatky po trase Most SNP – Hrad Devín v 30-minútovom intervale.
  • Linka č. 43 bude kapacitne posilnená a dôjde k jej rozšíreniu o zachádzku na Kačín v prevádzkovom režime počas víkendov a sviatkov. Sezónna víkendová premávka bude v 20-minútovom intervale.

Zmeny ostatných liniek

  • Linka č. 70 – menšie úpravy intervalov zo zastávky ŽST Podunajské Biskupice, ktoré pomôžu najmä tým, ktorí sa do mesta potrebujú dostať ráno.
  • Linka č. 83 – zvyšuje sa počet spojov z Petržalky do Dúbravky, menia sa časy odchodov a interval sa mierne zahusťuje najmä v ranných a večerných hodinách.
  • Linka č. 84 – menia sa časy odchodov z jednotlivých zastávok najmä počas dňa, predlžuje sa čas, dokedy linka premáva približne o 20 minút.
  • Linka č. 133 – prichádza k posunu prvého odchodu z Kuklovskej pre zabezpečenie prestupu na linku 70 na zast. Most SNP.
Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM