Adriana Banásová Správy

Od nového roka nás čakajú zmeny v MHD. Dotknú sa najmä trolejbusovej dopravy

Trolejbusy v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) dostanú od začiatku budúceho roka nové čísla. Zmeny nastanú pre integráciu dopravného systému v Bratislavskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Od nového roka nás čakajú zmeny v MHD. Dotknú sa najmä trolejbusovej dopravy
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší rok prinesie aj čiastočne inú organizáciu trolejbusovej dopravy. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

„K zmene číslovania má dôjsť predovšetkým z dôvodu, že čísla začínajúce 200-vkou majú slúžiť pre regionálnu dopravu a prišlo by tým k nedorozumeniam,“ vysvetlila Volfová. Predísť sa tak má tomu, aby mestské aj regionálne linky mali rovnaké čísla.

Vozidlá MHD v Bratislave by mali podľa hovorkyne využívať číslovanie od 1 až po 199. „V súčasnosti sa už týmto systémom riadia trolejbusové linky číslo 33 a 64,“ uviedla Volfová s tým, že návrh nového číslovania už DPB predložil mestskej dopravnej komisii.

Časti trolejbusových liniek sa bude týkať aj zmena ich organizácie. „Jej základom je spojenie dvoch významne zaťažených radiál – Kramáre a Prievoz – jednou priamou linkou s kĺbovými vozidlami a hustým intervalom,“ dodala Volfová.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM