Rôzne

Od Kuchajdy po Jurajov dvor položili nové koľaje: KEDY po nich bude premávať električka?

Doprava na frekventovanom úseku od Vajnorskej ulice až takmer po Zlaté Piesky je kvôli rekonštrukciám na električkovej trati každý pracovný deň mimoriadne vyťažená. Šoféri si na úplne dokončenie úprav budú musieť ešte počkať.

Ilustračný obrázok k článku Od Kuchajdy po Jurajov dvor položili nové koľaje: KEDY po nich bude premávať električka?
6
Galéria

O novinkách na prerábke v smere od Kuchajdy po Jurajov dvor informuje hlavné mesto na sociálnej sieti. „Na Vajnorskej sú už v smere od Kuchajdy položené nové koľaje až po Jurajov dvor! Okrem pokladania nových koľají Dopravný podnik Bratislava finalizuje odstraňovanie koľajového zvršku v ďalších úsekoch trate, prebiehajú výkopové práce, dôležité odvodňovanie trate a postupne začíname aj s rekonštrukciou električkových nástupíšť,“ píše sa na oficiálnom facebookovom účte Bratislavy – Hlavné mesto SR.

Ako to bude pokračovať

„Po dokončení prvej etapy, približne v polovici decembra, opäť spojazdníme (v jednokoľajovom režime) električkovú trať. Prejdeme tak do druhej etapy prác na rekonštrukcii – po vzore Račianskej radiály prebehne zvýšenie zastávkových ostrovčekov, aby boli komfortné napríklad aj pre rodičov s kočíkmi či ľudí so zníženou mobilitou, na nástupiskách položíme Bratislavskú dlažbu, vymeníme prístrešky, označníky a elektronické infotabule zobrazujúce odchody spojov v reálnom čase,“ vysvetľuje mesto v príspevku.

„V neposlednom rade zrekonštruujeme stožiare trakčného vedenia a dôjde aj k posilneniu trakčných napájacích káblov, aby prejazd po radiále vyhovoval všetkým moderným električkám. Práce potrvajú do konca júna 2024,“ uzavreli.

KLIKNITE aj na tieto články:

V Petržalke električkovú trať stavajú, v meste ju rekonštruujú
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM