Správy

Od 1. júla za služby výjazdovej detskej pohotovosti zaplatíme 340 eur ročne za dieťa

Na vine je nová legislatíva upravujúca fungovanie lekárskej služby prvej pomoci. Z poplatku 1,99 eur za výjazd sa po novom stane 340 eur ročne za jedno dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Od 1. júla za služby výjazdovej detskej pohotovosti zaplatíme 340 eur ročne za dieťa
Zdroj: VyDePo

Pred dvomi rokmi sme vás informovali o spustení služby Výjazdovej detskej pohotovosti (VyDePo) pre deti do 18 rokov, vďaka ktorej ste nemuseli čakať na vyšetrenie v čakárni nemocnice.

Ročný poplatok

V prípade, že malo vaše dieťa vysokú horúčku, kašeľ, bolesti uší či iné bolesti, lekári z VyDePo ho vyšetrili u vás doma, a to za rovnaký poplatok ako v čakárni, čiže 1,99 eur. To sa ale od 1. júla zmení.

„Dňom 1. júla vstupuje do platnosti nová legislatíva upravujúca fungovanie lekárskej služby prvej pomoci a znamená aj ukončenie poistného vzťahu so všetkými zdravotnými poisťovňami. Táto zmena, žiaľ, zasiahne aj nás. Aby sme tu zostali a mohli vám naďalej pomáhať, museli sme zmeniť systém nášho fungovania,“ informuje lekár z VyDePo na sociálnej sieti.

Od 1. júla bude VyDePo fungovať naďalej, avšak formou ročného poplatku za službu. „To zároveň znamená aj vylepšenie našej služby, ktorá bude flexibilnejšia a budeme môcť rýchlejšie reagovať na vaše zavolanie a zdokonalovať formu pomoci,“ vysvetľuje.

Nové podmienky

VyDePo tiež zverejnila podmienky fungovania s ročným paušálnym poplatkom, ktorý bude predstavovať sumu 340 eur za dieťa. Druhý súrodenec bude mať zľavu 20% a každý ďalší 50% (rodina s tromi deťmi teda zaplatí 340 + 272 + 170 eur). Jednorázový poplatok bude predstavovať 90 eur, avšak iba v dobe, keď je službukonajúci lekár voľný (nie je nahlásený výjazd k dieťaťu s paušálom).

Ak budete mať aj naďalej záujem využívať služby VyDePo, za ročný paušálny poplatok vám budú k dispozícii telefonické konzultácie, výjazd lekára k vašemu dieťaťu, vyšetrenie vrátane CRP, návrh a odporučenie ďalšieho postupu liečby prípadne s predpisom receptu. Služby bude VyDePo poskytovať len na území Bratislavy.

Ordinačné hodiny po novom: pracovné dni od 17:00 – 01:00 hod., víkendy a sviatky od 08:00 – 01:00 hod.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM