Samospráva

Očakávaná plaváreň v Petržalke: Jej výstavbu zdržali "nečakané veci v zemi"

Stavebník na jednom mieste odkryl v zemi časť starej kanalizácie, ktorá nebola v plánoch zakreslená. Plaváreň za tri milióny eur mala byť kolaudovaná v apríli tohto roka, stavebník však vraví, že neukončí stavebné práce skôr ako v máji 2015.

Ilustračný obrázok k článku Očakávaná plaváreň v Petržalke: Jej výstavbu zdržali "nečakané veci v zemi"
Zdroj: TASR

Minulý rok v júli položili zástupcovia zúčastnených strán základný kameň prvej verejnej plavárne. V minulom roku spoločnosť Metrostav Slovakia, vybetónovala základové pätky a podlahy podzemného podlažia.

V súčasnosti je kompletne dokončený strop na podzemnom podlaží, hydroizolácie podzemného podlažia, ležatá kanalizácia a prebieha zásyp podzemného podlažia. Zhotovujú sa múry a zvislé železobetónové konštrukcie na nadzemnom podlaží. Ale…

Nečakané zdržanie

„Pri každej stavbe sa vyskytnú v zemi veci, ktoré tam nečakáte, keďže k starším rozvodom chýba písomná dokumentácia. To sa stalo aj na ploche, kde spoločnosť začala s výstavbou plavárne,“ informovala nás petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

Stavebník na jednom mieste odkryl v zemi časť starej kanalizácie, ktorá nebola v plánoch zakreslená. „Tú musel odstrániť z dôvodu kolidovania so základmi budovy. Na inom mieste sa stretol s tým, že vodovod bol umiestnený v inej trase, ako to vyznačila BVS a časť vodovou museli tiež presunúť z dôvodu zasahovania do základov budovy,“ dodala Platznerová.

Tieto úpravy zdržali stavbu o niekoľko dní, a tak sa predpokladá, že stavebník neukončí stavebné práce skôr ako v máji 2015.

Na čom sa pracuje

V súčasnosti sa dokončuje oceľová konštrukcia v nadzemnej časti kruhovej časti budovy. Následne príde na rad montáž bazénovej technológie a toboganu. Zároveň budú montovať aj nerezové bazény.

Po ich ukončení prác prebehne kolaudácia. Samotnému otvoreniu musí predchádzať aj skúšobná prevádzka. „Hovoriť už teraz o termíne otvorenia pre verejnosť je predčasné aj z toho dôvodu, že termín ukončenia stavby závisí aj od poskytnutia druhej polovice prisľúbenej dotácie od Bratislavského samosprávneho kraja,“ uzavrela Platznerová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM