Rôzne

Obyvateľom 500 bytov znepríjemňujú život agresívni "popíjači" alkoholu. Zaúčinkujú prijaté opatrenia?

Mestská časť Bratislava-Ružinov sa rozhodla nenechať situáciu bez odozvy a okrem sprísnených hliadok mestskej polície medzi bytovkami pristúpila aj k ďalším krokom.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom 500 bytov znepríjemňujú život agresívni "popíjači" alkoholu. Zaúčinkujú prijaté opatrenia?
3
Galéria

Okrem rušnej výstavby na Mlynských nivách komplikujú už dlhodobo život obyvateľom štvrte 500 bytov neprispôsobiví asociáli. Popíjajú v blízkosti detského ihriska, tackajú sa po chodníkoch a svoje základné potreby vykonávajú v parku priamo pod oknami bytoviek.

Pomôže ústretovosť samoobsluhy?

Mestská časť Bratislava-Ružinov sa rozhodla nenechať situáciu bez odozvy a okrem sprísnených hliadok mestskej polície medzi bytovkami pristúpila aj k ďalším krokom.

Starosta Ružinova Martin Chren oslovil priamo predajňu potravín na Páričkovej ulici s netradičnou požiadavkou.

„Na základe mojej žiadosti sa spoločnosť Terno zo sortimentu predajne Moja samoška rozhodla dobrovoľne vyradiť 40 položiek sortimentu – hlavne najlacnejšieho čuča a alkoholu – ktorý túto skupinu ľudí lákal na toto miesto, a potom počas bieleho dňa pospávali v podnapitom stave na chodníku, agresívne sa správali k obyvateľom, špinili na zeleň a na detské ihriská,“ píše na sociálnej sieti Martin Chren.

Sankcie za alkohol

S podobnými žiadosťami sa plánuje ružinovská samospráva obrátiť aj na ďalšie prevádzky v okolí. „Dúfam, že budú rovnako ústretoví voči komunite, v ktorej pôsobia. Zároveň už analyzujeme aj pravidlá konzumácie alkoholu na verejnosti, a ak to bude nevyhnutné, navrhnem zmenu platného VZN, ktorá by nám umožnila prísnejšie sankcionovať takéto priestupky v celom Ružinove,“ dodal starosta.

Štvrť 500 bytov, Ružinov
3
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM