Aktualizované Rôzne

Obrovský žeriav nad Justičným palácom: Čo sa deje v ostro stráženom objekte? + FOTO

Obyvatelia v okolí Justičného paláca sú zvyknutí na ruch najmä počas pracovných dní, keď Krajský súd pojednáva a do budovy eskortujú známe mafiánske tváre. Pokojné sobotňajšie ráno dnes prerušilo čosi nezvyčajné. Nad "Justičákom" sa objavil obrovský žeriav. Na okázalý únik z väzenia to ale nevyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský žeriav nad Justičným palácom: Čo sa deje v ostro stráženom objekte? + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Nevieme, čo presne sa ide stavať. Našou úlohou je preniesť a postaviť vo vnútri stavebný žeriav,“ dozvedeli sme sa od jedného z robotníkov, ktorí od rána pracujú na Justičnej ulici. Stavbu stavebného žeriavu ako dôvod víkendovej uzávierky uviedli ako dôvod aj bratislavskí policajti. Od nedeľnej polnoci sa autom nedostanete na Justičnú ulicu a časť Poľskej ulice.

Rekonštrukciu Ústavu na výkon väzby, ktorý je súčasťou Justičného paláca rezort spravodlivosti avizoval už pred dvomi rokmi. Celkovo by mala stáť takmer 20 miliónov eur.

To, že ide skutočne o avizovanú rekonštrukciu nám dnes pre Bratislava24.sk potvrdila hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Alexandra Donevová: „Žeriav a pracovníci sú na mieste kvôli prekládke materiálu na plánovanú rekonštrukciu Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody.“

Objekty majú už vyše 80 rokov a podľa ministerstva je potrebné meniť nielen rozvody energií a médií, ale aj okná či dvere, v niektorých prípadoch aj dispozície miestností. Ústav čaká aj nadstavba vychádzkových dvorcov a nevyhnutná rekonštrukcia zastaranej signálno-bezpečnostnej techniky a ostatných bezpečnostných prvkov.

Prečítajte si tiež: Garáže pri Justičnom paláci: Vykopať ich majú do konca roka 2023, ľudia z okolitých domov sa nevzdávajú

Rekonštrukcia Justičného paláca (14.4.2015)
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM