Aktualizované Michaela Katonová Rôzne

OBRAZOM: Vianočná električka už jazdí ulicami Bratislavy. Takto vyzerala jej prvá tohtoročná jazda

Ulicami hlavného mesta od dnešného dňa premáva Vianočná električka. Obyvatelia a návštevníci Bratislavy ju môžu využívať zdarma. Električka jazdí širším centrom hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vianočná električka už jazdí ulicami Bratislavy. Takto vyzerala jej prvá tohtoročná jazda
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk

„Týmto projektom sme sa rozhodli prispieť k vytvoreniu adventnej atmosféry,“ uviedol Generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava, Milan Urban. Vianočná električka tak rozsvieti ulice Bratislavy tento rok už po piaty raz.

Cestujúci majú k dispozícii tú istú električku ako minulý rok, vyzdobili ju viac ako troma tisícmi svetielok. Ulicami hlavného mesta bude električka premávať od dnešného dňa až do 23. decembra v časoch od 16.00 do 20.00.

Prvú tohtoročnú jazdu Vianočnej električky si naplno užili deti zo základnej školy Vazovova 4. Dvadsaťšesť detí privítalo Mikuláša, ktorý nastúpil aj so sprievodkyňou, spevom a usmiatymi tváričkami. Známe vianočné melódie odspievali s veľkou radosťou a sladkú odmenu od Mikuláša si ušetrili, až keď zjedli jabĺčka.

„Vyberali sme podľa toho, kto si to zaslúžil samozrejme, ale vybrali sme aj takých čertíkov-bertíkov, aby aj oni zažili jazdu vianočnou električkou a boli vychovávaní v tom, že dobro existuje,“ objasnila výber malých cestujúcich pre Bratislava24 učiteľka Božena Líšková.

Električka bude chodiť vnútorným mestským okruhom. Z Hlavnej stanice zíde na Obchodnú ulicu, prejde cez tunel a cez Jesenského sa vráti na Námestie SNP a odtiaľ späť na Hlavnú stanicu. Kontroly sa ale cestujúci obávať nemusia.

„Revízor do tejto električky chodiť nebude, pretože preprava vo vianočných električkách je zdarma. Príležitostne bude sprievodca rozdávať cestovné lístky, napriek tomu, že nebudú predmetom revízií. Cestujúci, ktorí budú mať šťastie, obdržia spomienkový cestovný lístok,“ povedal s úsmevom pre Bratislava24.sk Milan Urban.

Počas niektorých dní dostali možnosť prezentovať svoje aktivity v električke dobročinné organizácie. „Pôjde asi o päť partnerských organizácií, s ktorými budeme túto činnosť prevádzkovať a ony sa budú snažiť predstaviť svoje poslanie,“ doplnil Urban. Zároveň navnadil aj nadšencov dopravy a prezradil, že v uliciach Bratislavy bude premávať aj unikátna drevená električka.

„Počas víkendov za denného svetla bude premávať iná historická električka. Naskytne sa tak výnimočná príležitosť zviesť sa v kompletne drevenej, dvojnápravovej električke,“ povedal Urban.

Prečítajte si tiež: Dobrá správa pre cestujúcich: V dopravnom podniku pribudlo 45 nových električiek

Zdroj: Bratislava24.sk/TASR

Vianočná električka
9
Galéria
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM