Alexandra Húsková Rôzne

OBRAZOM: Cyklosalón na zabudnutom kúpalisku Vydrica

Máte radi retro bicykle? Pozrite si fotografie z podujatia Cyklosalónu, kde sa zišli zberatelia retro bicyklov, nadšenci cyklistiky, ale aj umenia, hudby, neobvyklého miesta konania, urbánnej i prírodnej krásy. Akcia oživila aj zabudnutý priestor kúpaliska Vydrica.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Cyklosalón na zabudnutom kúpalisku Vydrica
Zdroj: Dnes24.sk

Šieste pokračovanie Spots – podujatia, ktoré spája netradičné miesta a umenie, sa nieslo v znamení dvojkolesových umeleckých diel: Cyklosalón bol venovaný fanúšikom zaujímavých bicyklov typu fixie, retro a cruiser.

„Spots -unique places to celebrate art“ sa svojimi akciami snaží o netradičné spájanie zabudnutých miest Bratislavy s kultúrou," hovorí Ivana Šureková z organizačné­ho tímu.

Zabudnuté lesné kúpalisko Vydrica v Bratislave sa zaplnilo pestrou komunitou „zvláštnych ľudí“, ako už na akciách Spots býva zvykom.

Prečítajte si aj: Bicyklová retro párty v bazéne zabudnutého kúpaliska Vydrica? Prečo nie

Zabudnutý bazén plný bicyklov

Tí, ktorí mali chuť sa na Vydricu na Železnej studničke dopraviť na bicykli, mohli tak urobiť v rámci spoločnej Spanilej jazdy mestom a bicykel, pokiaľ nebol retro, si odparkovať na priľahlom parkovisku.

Čas sa na Vydrici zastavil v 50. rokoch minulého storočia a kúpalisko v tejto podobe zotrvalo dodnes. Nachádza sa tu prázdny plavecký bazén, v ktorom boli vystavené bicykle od profesionálnych úpravcov, predajcov i zberateľov.

A naozaj sa bolo na čo pozerať, prípadne si svojho favorita priamo od výrobcov aj kúpiť. Krásne kúsky predviedli Bellbikes, Cyklokuchyňa a Cyklokoalícia, Casual bicycles, ReCyklo aj Bad-year, wlkie, likemybike.sk, Cajgel, Fixka.sk, Optimista, Bamboo bee, Kenzel, či dizajnér Patrik Slabej.

Samotná Vydrica má zaujímavú históriu. Projekt kúpaliska na Železnej studničke v roku 1943 vypracoval architekt František Prchlík. Najprv slúžilo ako rekreačné zariadenie pre straníckych funkcionárov, od 70. rokov ho už využívala široká verejnosť. Po roku 1989 upadalo a definitívne ho uzavreli v roku 1996.

Počas interaktívnej talkshow pred návštevníkov predstúpili kľúčové tváre neúnavných propagátorov bicyklovania – Cyklokoalície a zodpovedali množstvo zvedavých otázok.

Program uzavrela koncertom indierocková kapela Talkshow. Počas večera zahrali aj Junáci na čele s Danielom Kapitanom a o hudobnú produkciu sa postaral aj dvojčlenný Hura sound system, ktorý medzi vystúpeniami hudobníkov ozvučili popoludnie svojím nadupaným cyklosetom.

Zdroj foto: Jumpcat a Duducz

Cyklosalón na zabudnutom kúpalisku Vydrica
1
Galéria
Retro bicykle na zabudnutom kúpalisku Vydrica
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM