Tomáš Stupavský Rôzne

OBRAZOM: Čas sa kráti, rekonštrukcie električkových tratí majú byť onedlho dokončené. Podarí sa dodržať termíny?

Verejná doprava v hlavnom meste je počas leta výrazným spôsobom upravená z dôvodu niekoľkých dopravných obmedzení. Predovšetkým električkové trate prebiehajú značnou rekonštrukciou. Pozrite sa, ako prebiehajú stavebné práce na dôležitých električkových úsekoch.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Čas sa kráti, rekonštrukcie električkových tratí majú byť onedlho dokončené. Podarí sa dodržať termíny?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Magistrát mesta Bratislava sa rozhodol, že toto leto dá opraviť dôležité električkové trate. Ľudia tak musia v súčasnosti znášať niekoľko dopravných obmedzení. Väčšina opráv má byť dokončených koncom augusta, resp. začiatkom septembra, čiže zhotoviteľom rekonštrukcií sa čas kráti.

Boli sme sa pozrieť v uliciach Bratislavy, v akom štádiu sú stavebné práce na Štefanovičovej ulici v úseku Radlinského – Kýčerského a na križovatke Štúrová – Jesenského.

Prečítajte si tiež: Nezabudnite! Oddnes sa na Hlavnú stanicu električkou nedostanete

Už začiatkom júna bola opätovne odstavená električková doprava na Hlavnú stanicu. O opravu spomínaného úseku na Štefanovičovej sa stará mesto, ktoré získalo peniaze z eurofondov. Môžeme potvrdiť, že práce sa naozaj pohli a na väčšine trate už je pomaly hotová (viď fotogaléria).

Na Štúrovej jama

Od 4. júla prestali jazdiť električky aj na Jesenského ulici. Príčina tejto výluky je kladenie nového električkového triangla na križovatke Štúrová – Jesenského. Novinkou na tomto úseku bude, že sa zmení smer a jazda električiek. Tie budú premávať aj cez Starý most smerom do Petržalky. Rekonštrukcia má potrvať do septembra.

V súčasnosti je na spomínanom mieste zatiaľ iba veľká stavebná jama. Uvidíme, či sa kompetentným podarí dodržať termín ukončenia prác.

Prečítajte si tiež: Štúrovu ulicu čakajú veľké zmeny! Budú na nej jazdiť električky v oboch smeroch

Rekonštrukcia električkových tratí
13
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM