han Rôzne

Obľúbená obec pri Bratislave sa PORIADNE rozrastie: Postaviť sa má takmer 700 bytov!

V Bernolákove v okrese Senec plánujú postaviť 681 bytov, rodinné domy, lesopark či ambulancie. Vzniknúť by tak malo bývanie pre asi 1500 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená obec pri Bratislave sa PORIADNE rozrastie: Postaviť sa má takmer 700 bytov!
Zdroj: Facebook.com/Bernolákovo Online

Predpokladané investičné náklady sú približne 70 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor, spoločnosť Zet Integra, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Projekt s názvom Pastelky by sa mal budovať v niekoľkých etapách na okraji obce. Pozemok je ohraničený Seneckou cestou, cestou III/1083 a objektmi ako čerpacia stanica či autoumyvárne.

„V prvej etape by sa realizovala technická a dopravná infraštruktúra a vybrané časti sadových úprav, viažuce sa na dopravnú infraštruktúru, ale i samotné objekty,“ ozrejmil investor v zámere.

V rámci bytových blokov sa uvažuje napríklad s parkmi, detskými ihriskami či športovými plochami. Súčasťou zámeru má byť aj vybudovanie lesoparku spolu s jazierkom. Niekoľko bytových blokov plánuje mať jedno podzemné podlažie a sedem nadzemných.

Vybudovať sa má aj objekt občianskej vybavenosti.

Aj ambulancie

„Zahŕňa kombináciu funkčných náplní vo forme administratívy, ambulancií a prenajímateľných priestorov,“ píše sa v dokumentácii.

Projekt počíta s výstavbou 30 ambulancií. Plánovaných je aj 956 parkovacích miest, z toho 715 v podzemnej garáži. Predpokladaný termín začatia výstavby je v budúcom roku. Ukončenie odhaduje investor v roku 2029.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM