Samospráva

O grant z Ružinova sa uchádza takmer 70 nápadov

O peniaze z grantového programu Ružinova sa tento rok uchádza 69 projektov Ružinovčanov. Združenia či firmy môžu získať podporu na zlepšenie komunitného života od 500 do 5 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku O grant z Ružinova sa uchádza takmer 70 nápadov
Zdroj: TASR

Medzi priority grantovej výzvy na rok 2017 patria projekty z oblasti životného prostredia zamerané najmä na znižovanie odpadu a nápady na podporu telovýchovy, športu a voľnočasových aktivít mladých. Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Žiadosti o grant

Ďalšie témy, ktoré budú podporované, sú z oblasti kultúry, vzdelávania, sociálnej oblasti a rozvoja komunity. „Vďaka grantovému programu sa podarilo zrealizovať mnohé dobré nápady Ružinovčanov. Tento rok sa uchádza o podporu napríklad projekt, ktorého cieľom je environmentálne vzdelávanie detí formou inšpiratívnej záhrady s kompostoviskom a hmatovým chodníkom,“ priblížil jeden z projektov starosta Ružinova Dušan Pekár.

O grant sa uchádzajú aj obyvatelia, ktorí si chcú vybudovať viacúčelové kontajnerové stojisko vo svojom okolí. Z celkového počtu žiadostí o grant je 12 projektov zameraných na ochranu a tvorbu životného prostredia.

Na podporu telovýchovy, športu a voľnočasových aktivít mládeže sa orientuje 26 projektov. O tom, ktoré projekty Ružinov tento rok finančne podporí, rozhodnú poslanci miestneho zastupiteľstva na základe odporúčaní grantovej komisie. Na granty je v roku 2017 vyčlenených viac ako 150-tisíc eur.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM