Rôzne

O domček na strome je obrovský záujem. Prenocovať v ňom môžete už od apríla

Domček na strome sa teší veľkému záujmu verejnosti. Takmer všetky aprílové, májové aj júnové termíny sú rezervované. Stále je však veľa voľných.

Ilustračný obrázok k článku O domček na strome je obrovský záujem. Prenocovať v ňom môžete už od apríla
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Domček na strome sa teší veľkému záujmu verejnosti a k 1. aprílu, kedy sa začne sezóna, sú už takmer všetky aprílové, májové aj júnové termíny rezervované. Keďže sezóna sa končí až 31. októbra, stále je čas objednať si na víkend či cez týždeň dobrodružné prenocovanie na strome.

V korune stromu

Záujemcovia o prenocovanie uprostred prírody si môžu pobyt v domčeku rezervovať na stránke mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave www.ba-lesy.sk, ktorá domček prevádzkuje alebo zasielať svoje záväzné objednávky na info@ba-lesy.sk. Zarezervovaný termín sa dá v prípade potreby aj presunúť. Cena za pobyt v domčeku je 100 eur/noc.

Do domčeka sa dostanete točitým schodiskom. Je určený maximálne pre tri osoby vrátane detí s možnosťou prenocovania. V domčeku je manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko. Sú v ňom k dispozícii matrace aj periny s vždy čistým povlečením. Voda je pripravená v bandaskách, suchá toaleta je vo vzdialenosti 20 metrov od domčeka. Elektrina nie je zavedená. Asi 50 metrov od domčeka je k dispozícii altánok a ohnisko na opekanie. Terasa je zabezpečená zábradlím a ochrannou sieťou.

„Snažíme sa plniť sľuby a zlepšovať podmienky na trávenie voľného času pre Bratislavčanov, aj preto nám nápad s domčekom na strome prišiel ako príjemné spestrenie života v meste. Ľudia chodia radi do prírody, nachádzajú tu svoj pokoj od každodenného zhonu. Pobyt v domčeku je pre každého dobrodruha obrovským zážitkom,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Obľúbená atrakcia

Domček v korunách stromov sa nachádza v Kačínskej doline na území Vinohradov v mestskej časti Nové Mesto vo výške 6 metrov nad zemou. Je zaistený oceľovými lanami, pomocou ktorých je zavesený do koruny stromov. Oceľové laná sú podložené dubovými doštičkami a nezasahujú do stromov.

Celková rozloha objektu je 26 metrov štvorcových. Domček sa skladá z vnútornej časti s veľkosťou 15 metrov štvorcových a z vonkajšej terasy so stolíkom a stoličkami s rozlohou 11 metrov štvorcových.

Domček na strome postavilo hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v rámci projektu Milión pre Bratislavu. Ľudia začali túto novú atrakciu na Kačíne využívať od októbra minulého roka. Od jeho slávnostného otvorenia až do jeho uzatvorenia počas zimných mesiacov (december 2016 – marec 2017) sa v ňom vystriedalo 25 ľudí, ktorí si pobyt v ňom nevedeli vynachváliť a boli maximálne spokojní. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Domček na strome Kačín
6
Galéria
Zdroj: facebook Mestské lesy v BA
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM