Rôzne Správy

O čistotu na zastávkach MHD sa budú starať nové zametacie vozidlá

Dopravný podnik prichádza s ďalšou novinkou. V snahe zlepšiť čistotu zastávok MHD obohatili svoj vozový park o dva malé multifunkčné zametače.

Ilustračný obrázok k článku O čistotu na zastávkach MHD sa budú starať nové zametacie vozidlá
4
Galéria
Zdroj: imhd.sk

Jedným z dlhodobých cieľov Dopravného podniku Bratislava a. s. (DPB) je zvyšovanie komfortu cestujúcich. K tomu patrí aj zabezpečenie čistoty na zastávkach MHD. Tie sú na mnohých miestach častokrát plné špiny.

Multifunkčné zametače

DPB sa snaží tento problém riešiť, a preto zakúpil dve nové zametacie vozidlá, ktoré budú čistiť zastávky a koľajové trate. „Vozidlá majú kĺbovú konštrukciu, v prednej časti s dvojmiestnou panoramatickou kabínou, v zadnej časti so zásobníkmi na smeti a vodu, vysokotlakovým čistiacim zariadením a ručným vysávačom,“ píše sa na webovej stránke imhd.sk.

Jedno z vozidiel je vybavené treťou zametacou kefou, ktorá môže zametať povrch v inej výške ako zvyšné dve. Počas zimnej údržby môže byť v zadnej časti vozidla pridaný aj sypač. Malé multifunkčné zametače majú výkon motora 55 kW a dosahujú maximálnu rýchlosť 40 km/h, pri zametaní je to len 18 km/h.

Bratislavský dopravný podnik zaplatil za obe vozidlá dohromady 249-tisíc eur bez DPH.

DPB predstavil nové zametacie vozidlá
4
Galéria
Zdroj: imhd.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM