Tomáš Stupavský Samospráva

Nový primátor Ivo Nesrovnal sa od dnes púšťa do boja za lepšiu Bratislavu

Dnes je na programe ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva Bratislavy, kde si Ivo Nesrovnal prevezme pomyselné "primátorské žezlo" od dosluhujúceho Milana Ftáčnika. Pozrite sa čo novic vo vedení mesta občanom Bratislavy sľúbil splniť.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor Ivo Nesrovnal sa od dnes púšťa do boja za lepšiu Bratislavu
Zdroj: TASR

Novozvolený primátor si je vedomý, že dodržanie všetkých svojich stanovených cieľov nebude ľahká úloha. Ľudia mu prejavili dôveru, čiže logicky sa od neho neočakávajú len prázdne slová, ale aj skutky. Prinášame vám výber najzaujímavejších sľubov, ktoré chce Ivo Nesrovnal splniť:

Čistá Bratislava

V prvom rade by chcel nový primátor z Bratislavy spraviť čistejšie mesto. Zbaviť ju nielen odpadu povaľujúceho sa na chodníkoch, ale aby mali ľudia celkový dojem, že žijú v peknom meste plnom zelene a nie len nových bytových komplexov.

Bilbórdy sú najväčším nepriateľom

Bratislava má odhadom 5– až 7-tisíc reklamných plôch, pričom veľká časť z nich stojí načierno a mesto nemá prostriedky ako proti nim bojovať. Ivo Nesrovnal chce dať mestu kompetenciu ich výstavbu zakázať a radikálne tak znížiť ich počet.

Posunúť vpred veľké projekty

Niektoré projekty, ktoré presahujú jedno volebné obdobie ako napríklad nosný dopravný systém, chce Nesrovnal rozbehnúť tak, aby sa už nedal tento projekt zvrátiť. To sa týka napríklad Filiálky.

Prilákať turistov

Bratislava susedí a zároveň súťaží so svetovými metropolami a lídrami v oblasti turizmu s Viedňou a Budapešťou. Ľudia chcú podľa Nesrovnala vidieť aj tu podobne krásne mesto. A čo turistom skutočne ponúka? „Staré mesto, kde sú obrazne povedané štyri ulice, ktoré turisti za hodinu prejdú, dajú si kávu a idú preč. Skrátka ľudia tu netrávia viacej času a preto im treba ponúknuť niečo, aby mali dôvod tu ostať dlhšie.“

Zatraktívniť okrajové časti Bratislavy

Ako nový primátor spomínal, Bratislava to nie je iba staré historické centrum mesta, podľa jeho slov vie slovenská metropola ponúknuť omnoho viac. Aj okrajové časti majú ako svojich návštevníkov zaujať. Nesrovnal ako príklad uvádzal predovšetkým vinárske oblasti ako Pezinok a Modra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM