Michaela Katonová Správy

Nový minister dopravy nemieni zdržiavať výstavbu obchvatu Bratislavy

Čerstvý minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely si myslí, že obchvat Bratislavy mal byť postavený už dávno. V prípade výstavby preto nemá dôvod robiť obštrukcie, no celý projekt si chce ešte podrobne preštudovať.

Ilustračný obrázok k článku Nový minister dopravy nemieni zdržiavať výstavbu obchvatu Bratislavy
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Romanovi Brecelymu slávnostne odovzdal Úrad premiér Robert Fico. Nový minister dopravy sa chce najprv oboznámiť so samotným rezortom, no nezabúda na pálčivé otázky. Jednou z nich je aj bratislavský obchvat.

Za pôsobenia Brecelyho predchodcu Jána Počiatka, sa rozhodlo o výstavbe cesty cez takzvaný projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

„V zásade vnímam tento projekt ako zmysluplný,“ konštatoval Brecely po prevzatí úradu. Nemá preto podľa vlastných slov dôvod robiť nejaké obštrukcie v prípade výstavby obchvatu hlavného mesta. Chce si však projekt ešte prejsť s expertným tímom a pozrieť sa, či v ňom nie sú nejaké „nášľapné míny“.

Vo všeobecnosti sa chce nový minister najprv oboznámiť so samotným rezortom a všetkými jeho procesmi. Nasledovať bude príprava programového vyhlásenia vlády. „Teraz si musíme vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce,“ dodal Brecely.

Prečítajte si aj: Na stavbe obchvatu a rýchlostnej cesty by sa stroje mali objaviť už na jar

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM