Samospráva

Nový domov pre škôlkarov otvoria na jeseň. Čo čaká Dúbravčanov v tomto roku?

Jednou z hlavných priorít bratislavskej Dúbravky na rok 2017 je otvorenie materskej školy na Fedákovej ulici. Okrem toho čakajú Dúbravčanov aj ďalšie dôležité projekty.

Ilustračný obrázok k článku Nový domov pre škôlkarov otvoria na jeseň. Čo čaká Dúbravčanov v tomto roku?
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Bratislavská Dúbravka vstúpila do nového roka so smelými plánmi. Jedným z hlavných cieľov vedenia je dokončenie rekonštrukcie objektu na Fedákovej ulici a na tomto mieste začiatkom septembra otvoriť novú materskú školu. Dúbravčania sa môžu tešiť aj na ďalšie novinky.

„Prioritou do tohto roku je dokončiť, čo sme začali a splniť, čo sme sľúbili. Dokončíme a otvoríme materskú školu na Fedákovej, chceme pracovať na rozšírení Harmincovej ulice, a taktiež budeme pokračovať v opravách chodníkov a ciest," prezradil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Obnova detských ihrísk

Dúbravka bude naďalej pokračovať s postupnou obnovou detských ihrísk. Prednosť dostanú tie najvyužívanejšie. "Plánujeme zrekonštruovať ihrisko na Ožvoldíkovej pri Základnej škole Pri kríži. Samozrejme, že by sme radi obnovili všetky ihriská, no môžeme robiť len toľko, koľko nám rozpočet dovoľuje,“ povedal Zaťovič.

Mestská časť by sa taktiež chcela pustiť do dlhoočakávaného projektu cyklolávky, ktorá bude spájať Dúbravku s Lamačom. Problémom sú zatiaľ nevysporiadané pozemky.

Prestavba Domu kultúry

V tomto roku plánuje Dúbravka aj obnovu Domu kultúry. Aktuálne pripravujú architektonickú súťaž na jeho kompletnú prestavbu. S Domom kultúry sa spája aj ďalšia novinka. Do jeho priestorov bude rozšírená expozícia Dúbravského múzea.

„Medzi naše ďalšie plány na rok 2017 patrí regulácia výstavby a obnova pešej zóny na ulici M. Sch. Trnavského, zlepšovanie starostlivosti o zeleň či vytvorenie nových parkovacích miest,“ uviedla Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia mestskej časti Dúbravka.

Rekonštrukcia zničenej budovy v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM