Šport

Novinka hokejových majstrovstiev sveta: Finále bude na Slovensku v zmenenom formáte

Medzinárodná hokejová federácia oznámila, že majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa budú konať na Slovensku, prinesú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Novinka hokejových majstrovstiev sveta: Finále bude na Slovensku v zmenenom formáte
18
Galéria
Zdroj: TASR

Finále hokejových MS už nebudú rozhodovať nájazdy. Počnúc budúcoročným šampionátom na Slovensku sa súboj o zlato bude predlžovať vo formáte traja proti trom až do rozhodnutia. Rozhodla o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

V zápasoch v základných skupinách a vo vyraďovačke až do semifinále zostanú samostatné nájazdy zachované. V skupine sa bude v prípade nerozhodného výsledku duel predlžovať o päť minút vo formáte traja na troch, štvrťfinále, semifinále a zápas o bronz budú mať 10-minútové predĺženie. V Bratislave novinku vyskúšajú a potom definitívne rozhodnú o jej zavedení do praxe.

MS 2019 sa budú hrať od 10. do 26. mája v Bratislave a Košiciach.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Vo finále zvolili kompetentní pre divákov atraktívnejšiu hru troch proti trom. „Existuje niekoľko dôvodov, prečo nemôžeme riskovať dlhé predĺženie vo finále. Priestory arény sa musia často vypratávať čo najskôr po dueli, aby ich mohli organizátori pripraviť na ďalšie podujatia. Tento formát ale bude vyhovujúci a dúfam, že divákov zaujme, keďže sa ozývali hlasy proti nájazdom vo finálovom zápase,“ povedal pre oficiálnu stránku IIHF predseda súťažnej komisie Franz Reindl.

Foto: ilustračné

Novinky hokejového zväzu: Predstavili nové logo a reprezentačné dresy
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM