Aktualizované Jakub Haršany Rôzne

Nové eskalátory s nezmyselnou dobou prevádzky

Len v pondelok mesto spustilo prevádzku nových eskalátorov na Hlavnej stanici a už o deň neskôr zarazila mnohých cestujúcich ich nehybnosť. Pýtate sa prečo?

Ilustračný obrázok k článku Nové eskalátory s nezmyselnou dobou prevádzky
Zdroj: Dnes24.sk

Po takmer piatich rokoch, kedy boli eskalátory vyradené z prevádzky, ich nahradili nové, ktoré boli spustené v pondelok 4. júla. Výmena eskalátorov bola jednou z prác, ktoré hlavné mesto realizovalo v rámci revitalizácie Predstaničného námestia.

„Takmer päť rokov neboli tieto eskalátory v prevádzke. My sme ich nahradili novými a pevne verím, že budú plnohodnotne slúžiť ako Bratislavčanom, tak aj návštevníkom mesta,“ povedal primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Doba prevádzky

Avšak len deň po oficiálnom spustení zarazila mnohých cestujúcich ich nehybnosť. Ak ste náhodou na sviatok sv. Cyrila a Metoda vystúpili na Hlavnej stanici a chceli ste prejsť eskalátormi smerom k nástupišťu električiek, mali ste smolu.

Nové eskalátory majú obmedzenú dobu prevádzky. V pracovnom týždni sú funkčné od 6. hodiny do 19. hodiny. V sobotu je doba prevádzky od 6. hodiny do 12. hodiny a v nedeľu a sviatky od 14. hodiny do 19. hodiny. V iné hodiny sú vypnuté. Informoval o tom Magistrát hlavného mesta.

Takýto režim prevádzky bude platiť len do 11. júla. Mesto sa rozhodlo od tohto dátumu dobu prevádzky pozmeniť.

„Keďže sme neboli spokojní s pôvodnými prevádzkovými hodinami, rozhodli sme sa upraviť prevádzku pohyblivých schodov v režime každý deň od 6.00 hod. do 20.00 hod. vrátane víkendov a sviatkov. Táto úprava prevádzkových hodín má za cieľ pomôcť cestujúcim, ktorí navštevujú Hlavnú stanicu v čase najväčšieho vyťaženia,“ informovala nás hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Či bude táto zmena prevádzky eskalátorov pre cestujúcich postačujúca je otázne.

Dnes dopoludnia si taktiež niektorí cestujúci mohli všimnúť, že jeden pruh eskalátorov v smere od nástupišťa električiek bol dočasne vypnutý z dôvodu opráv.

Rozčarovaní cestujúci

Mnohých ľudí táto informácia pobúrila a svoje názory vyjadrili aj na sociálnej sieti. „Nechcem nič hovoriť, ale v hociktorom nákupnom centre sú eskalátory nastavené tak, že keď po nich nikto nejde, spomalia, respektíve sa vypnú, a následne po nástupe sa zase aktivujú,“ posťažoval sa Maroš a zároveň priniesol aj možné riešenie.

Je zarážajúce, že vec, ktorá by mala slúžiť pre občanov, v podstate nefunguje tak, ako by mala. Práve v skorých ranných hodinách alebo počas víkendov prechádza Hlavnou stanicou veľké množstvo cestujúcich a svoje kufre budú musieť ťahať po schodoch.

Prečítajte si tiež: Nové eskalátory na Hlavnej stanici sú v plnej prevádzke

Eskalátory na Hlavnej stanici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM